Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’enllumenat del terraplè de Castelló a Empuriabrava i l’arranjament de l’Escola Ruiz Amado, propostes més votades del Pressupost Participatiu’19

Un total de 489 veïns i veïnes, un 5,22% del cens, han exercit el seu dret a vot en aquesta segona edició.

Aquest mes d’abril han quedat decidits quins projecte s’inclouran dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius 2019 de Castelló d’Empúries. Després de tancar-se el període de votacions el 31 de març a la nit, la proposta “Enllumenat del terraplè (via verda) de Castelló a Empuriabravaha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 177 vots.

La proposta guanyadora, amb un cost estimat de 140.000 euros, és la que es desenvoluparàamb la partida del pressupost municipal que s’havia reservat inicialment pels resultats d’aquest procés participatiu i que ascendia a 150.000€. Amb tot, la comissió de seguiment ha decidit ampliar en 10.000€ la partida total destinada al procés amb l’objectiu que també es pugui executar la segona proposta més votada: “Millores diverses als patis interiors de l’Escola Ruiz Amado, amb 109 vots, i que té un cost de 20.000€.

Proposta 1: Enllumenat del terraplè (via verda) de Castelló a Empuriabrava

Proposta 2: Millores diverses als patis interiors de l’Escola Ruiz Amado

Un 5,22% dels veïns i veïnes exerceixen el seu dret a vot

Del 18 al 31 de març, la ciutadania major de 16 anys i empadronada al municipi podia votar entre les 22 propostes finalistes;i un total de 489 persones –un 5,22% de les persones amb dret a vot- han fet arribar les seves aportacions a través del web www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica habilitats arreu del municipi.

Així, les xifres reflecteixen un percentatge de participació pràcticament idèntic respecte la convocatòria de 2018, quan van exercir el seu dret a vot fins a 499 veïns i veïnes.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, amb l’Alcalde Salvi Güell,
fent públic els resultats finals.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, valora molt positivament la participació assolida i assegura que “aconseguir calcar les xifres del 2018 és tot un èxit com a poble i la millor demostració que aquest projecte pioner que hem endegat al municipi ha arrelat amb força i s’ha consolidat plenament entre els nostres veïns i veïnes com una eina de participació directa eficaç i de primer nivell”.

En la mateixa línia, Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, destaca que “és realment motivant comprovar com any rere any anem consolidant a la vila, gràcies al suport i a la col·laboració dels veïns i veïnes, una cultura de participació ciutadana que és clau per a una bona governança local i per al bon desenvolupament del municipi”.