Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

XX Jornada Europea de la Cultura Jueva a Castelló d’Empúries

Dissabte i diumenge se celebra la XX Jornada europea de la cultura jueva i des de Castelló d’Empúries es proposen un seguit d’activitats lúdiques i culturals entorn la temàtica jueva durant tot el cap de setmana. 

Des de Castelló d’Empúries ens sumem a la jornada un any més oferint-vos un seguit d’activitats que us distrauran durant tot el cap de setmana. Començarem el dia 31 d’agost amb dues propostes de la Sinagoga del Puig Mercadal. A les 11.30 h del matí, una visita guiada a la sinagoga amb degustació de productes Kosher i a les 17.00 h de la tarda, un taller d’iniciació a l’escriptura hebrea. Les dues activitats requereixen reserva prèvia i són de pagament. Trobareu més informació al telèfon 609 45 07 38 o bé al correu turisme@castello.cat.

El diumenge continuarem amb un recorregut guiat pel centre històric de Castelló d’Empúries que inclourà la visita a l’interior del Museu d’Història medieval de la Cúria-Presó on s’exhibeix una magnífica col·lecció de làpides hebrees. La visita tindrà lloc a les 17.00 h, té un preu de 3 euros i està promoguda per l’empresa Empordàbrava. Més informació i reserves als telèfons 972 156 233 i 688 331 094 o bé al correu turisme@castello.cat.

A les 19.00 h de la tarda, l’Arxiu Municipal i la Biblioteca Ramon Bordas ens proposen un concert de música Sefardí titulat Cantadme Galanica a càrrec del grup Evoéh. El concert és gratuït i tindrà lloca l’Hort de Santa Clara (Entrada pel Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries).

Durant tot el dia el Museu d’Història medieval de la Cúria-Presó farà matinal de portes obertes dins el seu horari d’obertura habitual i oferirà una visita guiada gratuïta a les 12h del migdia.

Fa vint anys que es va promoure la primera Jornada europea de la cultura jueva amb la finalitat de posar en valor el patrimoni jueu, així com la diversitat i la riquesa del judaisme a través de conferències, concerts, actuacions, visites guiades i altres activitats que tenen lloc de manera simultània arreu d’Europa. La jornada, que la passada edició va comptar amb el seguiment de 420 ciutats de 28 països europeus i que van aplegar més de 179.000 participants, està organitzada a nivell europeu per l’AEPJ (Associació europea per a la conservació i la promoció de la cultura i el patrimoni jueu). L’AEPJ compta amb la col·laboració de la Biblioteca Nacional d’Israel, comunitats jueves, museus, centres culturals i administracions locals d’arreu del continent.

Esperem que un any més ens acompanyeu en aquest cap de setmana dedicat a la cultura i el patrimoni jueu. Us hi esperem!