Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Espai Jove organitza una gimcana en línia per als i les joves aprofitant que aquesta setmana s’ha commemorat el dia mundial de la SIDA

Des dels Espais Joves del municipi cada any s’organitza una gimcana amb motiu del dia mundial de la SIDA. Enguany, s’han preparat 5 activitats en línia per posar a prova els coneixements i la creativitat dels joves, amb l’objectiu de conèixer una mica més la malaltia.

Les activitats, que es publiquen als Stories d’Instagram, consisteixen en completar 5 proves que s’aniran descobrint al llar de la setmana. Cada prova té un premi independent, per tant, es pot participar tan sols a una de les proves o a totes 5. El concurs es portarà a terme al llarg d’una setmana i es podran guanyar els següents premis: entrades del Karting d’asfalt, entrades per al Karting de terra, entrades per la bolera o per l’hípica Arnau. La primera prova ha començat amb un enquesta però els esperen 4 activitats més de caràcter lúdic, dinàmic i molt divertides.

Dins de les accions pedagògiques que s’emmarquen en la commemoració del dia mundial de la SIDA, també hi ha les exposicions de plafons informatius que es poden visitar als dos espais joves i a l’Institut de Castelló d’Empúries. Les exposicions contenen campanyes publicitàries de tot el món que fan referència a la prevenció, a l’empoderament i a la promoció d’hàbits saludables dels i les joves. Per a la col·locació d’aquests panells informatius a l’Institut de Castelló s’ha comptat amb l’ajuda dels alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de Castelló d’Empúries.

Amb aquestes accions, des del departament de joventut, es vol fer un treball de sensibilització i de promoció d’hàbits saludables així com de prevenció de conductes entre els i les joves. Aquesta gimcana serveix també per difondre les mesures existents per tal d’evitar el contagi, per una banda, i de l’altra, trencar els prejudicis originats per la desinformació, que provoquen actituds discriminatòries envers les persones malaltes.