Ahir van començar els casals d’estiu al nostre municipi en els quals hi participen més de 400 nens i nenes.

A partir d’ara podreu veure molts carrers, platges, places, camins, racons i raconets de tot el terme municipal, com queden plens de grups de nens, nenes i joves de de 3 a 16 anys, que participen dels diferents Casals organitzats dins el municipi durant els mesos de juliol, agost i principi de setembre.

Darrera d’un Casal hi ha un grapat de reunions, programacions, propostes i il·lusions. Els artífex de la confecció de tota aquesta feinada són els   monitors i monitores que  s’han esforçat per oferir planificacions ben entretingudes, carregades d’activitats de descoberta, emocionants, divertides i sorprenents. S’han preparat un munt d’ activitats de lleure fruit del treball de tots aquests professionals.

Els diferents Casals que organitza l’Ajuntament i que gestionen l’Agrupament Escolta dels Xots amb els Casals de lleure d’infantil i primària i l’Aventura’t per a joves d’ESO tenen gairebé 300 inscrits i  no oblidem el Casal Esportiu, gestionat per Diversport amb més d’un centenar d’inscrits.

El Casal de lleure d’infantil i primària, segueix amb la Direcció de l’Agrupament Escolta dels XOTS, donant continuïtat a la seva tasca d’educació en el lleure proposada durant tot l’any des del Cau. Podeu veure i consultar el seu dia a dia des de la web de les activitats del Casal d’Estiu: https://www.estiucastello.cat/programacio-casal-infantil

El Casal Esportiu amb més d’un centenar de  participants, també ha pujat un esglaó passant de ser un Casal temàtic a una proposta esportiva i de lleure consolidada,  per a nens i nenes amb un perfil més esportiu. Organitzat pel Departament d’Esports i DiverSport.

Una menció especial al Casal de Joves AVENTURA’T que no ha parat de créixer des de la seva creació i que aquest any ha tancat les inscripcions amb 104 participants, amb una proposta per a joves de secundària.  Té una  posada en escena molt trepidant, amb activitats de descoberta, aventura, solidàries i coneixement del grup,  treballa la dinamització, mitjançant els valors,  per potenciar la cohesió de joves d’aquesta franja, donant continuïtat a més activitats pel col·lectiu jove durant tot l’any. Podeu veure el vídeo de l’Aventura’t de l’estiu 2018 https://www.facebook.com/joves.castellodempuries/videos/2288717294789136/

Cal dir que la preparació i experiència  dels monitors/es, Directors, pre-monitors/es és cada vegada més complerta. Degut al treball que es fa durant tot l’any en el camp del lleure, l’educació i l’esport, així com l’experiència acumulada durant el curs en les activitats que es porten a terme, les formacions i les ganes de millorar.

Així doncs, només ens queda desitjar un estiu ple d’emocions a totes i tots els participants i bona feina a la gran quantitat de monitors/es i treballadors del lleure que aquest estiu vetllaran pels nostres fills/es.