Durant aquest darrer trimestre s’ha fet una nova acció per tal de millorar la visualització del museu. En aquesta ocasió s’ha intervingut a la façana del museu a l’Hort de les monges del Convent de Santa Clara i al rec del Molí. Aquest és un espai que s’ha obert a l’ús públic aquest 2019 per part de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Hi conflueixen tres edificis municipals: el Convent de Santa Clara, la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués i l’Ecomuseu Farinera.

Per part de l’Ecomuseu Farinera, a aquest hort hi surt una de les portes d’emergència del segon pis de la fàbrica. Amb la intenció de que cada vegada que hi ha un acte en aquest espai, els assistents identifiquin l’equipament i percebin la seva funció museística, s’ha rotulat el nom del museu en una de les parets externes i informació per poder accedir al museu sobre les portes de sortida a l’hort.

A l’interior del museu, i per tal de contextualitzar-lo, s’hi ha instal·lat 4 fotografies de gran format que formen part de la col·lecció Farinera 1994 del fotògraf Francesc Guillamet. Són 4 fotografies en blanc i negre i de grans dimensions que s’han ubicat a la façana del museu que dóna al rec del Molí i que són visibles tant des del camí del rec del Molí com des de l’Hort de Santa Clara. D’aquesta manera es fa més visible el museu no sols per a aquells que participin en un acte a l’Hort de Santa Clara sinó també per tothom qui ressegueixi el Camí del rec.

Aquesta acció ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.