Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Presentació de la 14a Ruta de l’Art a Castelló d’Empúries

Aquest matí s’ha presentat la 14a edició de la Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries. L’acte ha tingut lloc als Jardins del Palau Macelli, un dels espais expositius de la Ruta. A la presentació hi ha assistit l’alcalde, Salvi Güell; la regidora de Cultura Xon Hugas; la comissària de la Ruta de l’Art, Anna Ma Constanseui; i Aida Mauri, l’artista que ha cedit l’obra a partir de la qual s’ha creat el cartell d’aquesta edició. 

Un any més la Ruta de l’Art torna a donar el tret de sortida de la tardor a Castelló d’Empúries. Després de l’edició passada, marcada per la pandèmia, la Ruta recupera gran part de l’activitat mantenint els protocols i mesures sanitàries. En aquesta 14a Ruta de l’Art comptarem amb la presència de 105 artistes que  exposaran la seva obra en 17 racons del centre històric. Pintura, escultura i fotografia, en tècniques ben diverses, es podran descobrir en les peces que els mateixos artistes custodien durant els quatre dies d’exposició. Aquesta és una de les curiositats de la Ruta, visitar obres i conèixer els artistes en els espais expositius repartits pel centre històric.  

Una altra  de les claus de la Ruta de l’art és la col·laboració amb espais d’art d’arreu. Així, galeries d’art com Port 25 de l’Escala, que enguany serà la primera vegada que exposa obres dels seus artistes; Nuart, espai de creació; o l’ICRE, l’ Institut per a la Recerca en Escultura hi seran presents. També, i com ja és habitual,  tornarem a tenir els joves talents de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, que un any més podrem visitar al claustre del convent de Santa Clara.

El mercat d’art, l’espai de venda d’obres en petit format i a un preu assequible; les visites guiades amb itineraris pels principals edificis històrics de Castelló d’Empúries, a càrrec d’Empordàbrava i Terramar; i els concursos tant de dibuix com el concurs de fotos a instagram, complementaran la proposta cultural.

En aquesta 14ª edició no es podran recuperar encara totes les activitats paral·leles, com per exemple el tast de vins, però tot apunta que per a la 15ª edició podrem tornar a gaudir d’un Ruta de l’Art com les de sempre.