Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Procés participatiu dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC)

El Pacte de les Alcaldies és una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi. 

El PAESC és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2 per l’any 2030. En aquest marc, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de 221 municipis gironins. Mitjançant criteris ambientals, aquests municipis s’han agrupat en 20 Unitats del Paisatge (UP) per tal de proposar accions a nivell supramunicipal.  

Us convoquem i animem a assistir al taller participatiu del PAESC de la plana de l’Empordà, la Unitat de Paisatge on pertany el nostre municipi. Està obert a qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el medi ambient. El taller virtual tindrà lloc el proper dimecres, 2 de febrer de 18 a 20 hores. Per participar-hi, feu la inscripció a: https://forms.office.com/r/U4mCWPbudT 

Objectius del procés participatiu: 

  • Promoure el debat ciutadà sobre l’energia sostenible i el clima. 
  • Debatre sobre el model energètic que es vol impulsar a cada Unitat del Paisatge
  • Recollir propostes d’acció supramunicipals i municipals. 
  • Elaborar un Pla d’Acció que incorpori el debat i les propostes de la ciutadania. 

Qui hi pot participar? 

Qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient.