Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El dijous 9 de juny Castelló d’Empúries celebrarà el Dia Internacional dels Arxius amb dues visites a l’arxiu municipal que inclourà un  breu recorregut per les instal·lacions i la mostra d’alguns dels documents més singulars, ingressats recentment.

Són moltes les famílies i particulars, empreses i institucions que al llarg de l’any dipositen la seva confiança en l’Arxiu Municipal fent donació dels seus documents personals o familiars. Per tal de donar visibilitat a aquests ingressos el dia 9 de juny es proposen dues visites comentades a càrrec de la Marisa Roig, arxivera municipal. La primera visita serà a les 10:30 h i l’altra a les 12:00 h, ambdues estaran limitades a deu persones de manera que caldrà reservar plaça en una de les dues franges horàries que s’indiquen.

Els visitants tindran l’oportunitat de veure material tan divers com són fotografies i àlbums familiars de Castelló d’Empúries de diferents èpoques, un pergamí pontifici amb segell de plom, llibres antics, aquarel·les o escriptures notarials ja centenàries, entre d’altres. Explicarem i veurem el procés que segueix la documentació quan ingressa a l’arxiu: la recepció dels documents, la neteja, la classificació, la descripció, la instal·lació en els dipòsits – que es podran visitar- i finalment, la difusió que es fa i amb quina finalitat.

Podeu fer les reserves a  través del correu o bé a través del telèfon 972 25 04 26 (extensió 1239). Per estar informat de les activitats i notícies de l’arxiu us podeu fer seguidor de les xarxes socials Facebook i Instagram o bé subscriure-us al mailing.

El Dia Internacional dels Arxius reivindica el caràcter essencial dels arxius per a garantir una gestió eficaç, responsable i transparent, per a protegir els drets de la ciutadania i assegurar la memòria individual i col·lectiva. Celebrem-lo plegats!

Un dels objectius de l’Arxiu municipal de Castelló d’Empúries (AMCE) és el de promoure la difusió del patrimoni documental municipal mitjançant visites, exposicions, publicacions i conferències.

Cada any celebrem el Dia Internacional dels Arxiu oferint alguna activitat cultural o una jornada de portes obertes per donar a conèixer els nostres fons i les instal·lacions, i així apropar-nos a la ciutadania. El Dia Internacional dels Arxius és el 9 de juny, coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA/CIA) l’any 1948.