Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Executada els anys 2003-04 entre la vila de Castelló i l’urbanització d’Empuriabrava, íntegrament dins del terme municipal de Castelló d’Empúries. Aquesta via, feta amb càrrec el Ministerio de Medio Ambiente –amb manteniment però a compte de l’Ajuntament– dins del programa “Caminos Naturales”, discorre pel marge esquerra de la Muga i el seu recorregut abasta un total de 5 km. Val a dir que també és apta per anar-hi a peu o amb qualsevol mitjà sempre i quan no sigui motoritzat.

La principal característica d’aquest itinerari és que ens permet contemplar de ben a prop els marges fluvials i la llera del riu Muga, gaudint de les ufanoses comunitats naturals d’aquest ecosistema. En els extrems del recorregut, el nucli de Castelló d’Empúries i la marina d’Empuriabrava reflecteixen dues realitats ben diferents de la Costa Brava. Per un costat els nuclis històrics i tradicionals, i per l’altra els espais lúdics i residencials de creació més recent.

A mig camí entre els edificis medievals i les àmplies avingudes de la ciutat turística, el territori es mostra ric i generós amb l’activitat agrícola, no exempt dels interessants valors naturals que caracteritzen els espais de plana i litoral empordanesos.