Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Setmana de Sant Jordi a Castelló d’Empúries

Del 19 al 24 d’abril, Castelló d’Empúries celebra la Setmana de Sant Jordi. A partir de dimarts, hi haurà activitats per a tots els públics relacionades amb la diada: xerrades, exposicions, música i espectacles. Però, la novetat més important d’aquest any, són les parades de roses i llibres que tornen a la plaça dels Homes per Sant Jordi. A més, durant tot el dia, hi haurà activitats des les deu del matí fins a quarts de nou dels vespre amb sardanes, animació infantil i la recreació de la llegenda de Sant Jordi amb un recorregut pel centre històric.

La Biblioteca proposa
Des de la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, s’han organitzat un seguit de propostes molt interessants. La xerrada “Joan Fuster-Josep Pla. Una conversa infinita”, a càrrec de Francesc Montero, donarà el tret de sortida de la setmana de Sant Jordi el dimarts 19, a les set de la tarda. Han programat també, dimecres 20 d’abril, l’Hora del Conte amb “El Sant Jordi d’Olga Cercós” i una sessió de “Llegir el Teatre” on es comentarà l’obra “Victòria” de Pau Miró, amb el Grup de Teatre Tequatre. Divendres, 22 d’abril, tindrà lloc una lectura teatralitzada de textos a l’Hort del Convent de Santa Clara, a càrrec dels Grups de Teatre Esplais, Tequatre i la col·laboració de l’Associació Cultural i d’Esbarjo de Castelló d’Empúries, i també amb acompanyament musical de Marta Rodeja i Adrà Bardera. Per últim, el dia 23 d’abril, a les sis de la tarda, es presentarà el llibre “Viatge al centre de la Tribu” de Núria Serra Alsina, al convent de Santa Clara.

Exposcions
Cal destacar que des de divendres passat i fins al 24 d’abril hi ha instal·lades al municipi dues exposicions. Per una banda, la col·lecció de quadres de Xavier Marsà i Maria Causa cedits a l’Ajuntament, que es pot visitar de dilluns a divendres de 8 a 15 hores al Palau dels Comtes. Per altra banda, les exposicions dels centres educatius i de la Residència Toribi Duran estan situades en diferents espais del centre històric, una parta al convent de Santa Clara i l’altra al Paller de Can Malino

Podeu consultar la programació de tota la setmana en el següent enllaç. En aquest fulletó hi podreu veure també “Un jove, un llibre” les recomanacions que han fet els alumnes de Secundària dels Instituts del municipi.