Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’inicia una nova edició del “Conte per Relleus”

Aquest matí ha tingut lloc a la Sala Gòtica, la primera trobada de l’activitat Conte per Relleus, emmarcada dins el Pla Educatiu d’Entorn. A l’acte hi ha assistir l’alcaldessa, Anna Massot, la regidora d’Ensenyament, Laura Guerrero, la creadora del conte original i escriptora, Mariona Masferrer, l’Il·lustrador, Sergi Moreso i els i les 125 alumnes de cinquè de primària de l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava, de l’Escola Ruíz Amado i de l’Escola Joana d’Empúries.

Conte per Relleus és una activitat adreçada als i les alumnes de cinquè del municipi que aquest any arriba a l’onzena edició. Enguany s’estrena un nou conte de base “La llegenda” amb nous personatges i aventures. Aquest conte està basat en la llegenda del Bruel.

En aquesta primera trobada, a més de conèixer la creadora del conte i la persona que el va il·lustrar, l’alumnat ha realitzat dos tallers: un d’escriptura, conduït per la Mariona Masferrer on han aparès tècniques que podran aplicar a l’escriptura del seu conte i un altre d’il·lustració amb en Sergi Moreso que els ha ensenyat diferents maneres de fer il·lustracions.

Abans de començar a treballar, l’autora ha explicat l’inici del conte que marcarà els cinc capítols que crearan els nens i nenes durant els mesos que dura l’activitat, porta el títol “El secret dels bous”. Cada grup escriurà i il·lustrarà un capítol d’aquest conte i els resultats obtinguts s’agruparan per obtenir el conte per relleus d’aquesta edició.

Finalment, la història serà editada i impresa per l’Ajuntament de Castelló d’Empúies que entrega un exemplar per a cada un dels i les alumnes que participen al projecte.

Aquesta activitat té com a objectiu fomentar l’hàbit lector i incentivar als nens i nenes el gust per l’escriptura creativa, a través del trebal col·laboratiu i en xarxa, mitjançant la tecnologia del Google Sites i parteix d’un conte original que la mateixa escriptora ha realitzat per aquest projecte: “La llegenda”.