Els propers dies els Espais Joves del municipi acolliran l’exposició/taller Sota Pressió de l’associació  Promoció i Desenvolupament Social (PDS).

L’ exposició/taller que porta per títol  SOTA PRESSIÓ, es presenta com una proposta educativa  enfocada a la prevenció de les drogodependències i altres conductes addictives  amb grups d’adolescents i joves al voltant de la pressió de grup, l’assertivitat i la presa de decisions.

El treball educatiu d’aquests temes és important des d’un punt de vista preventiu atès que les pressions dels amics i companys/es són un dels factors sovint implicats en el consum de drogues i en altres conductes problemàtiques o de risc durant l’adolescència.

Des dels Espais Joves es treballen el comportament, la prevenció de conductes de risc i la presa de decisions, per tant,  aquesta activitat ajudarà a despertar l’esperit crític dels i les joves per tal que reflexionin abans d’afrontar situacions.

L’adolescència és una etapa de formació de la personalitat i és el deure de la societat i dels  educadors/es  aportar coneixements al col·lectiu jove per  apuntalar la transició de persones amb criteri i capacitat de reflexió.

Aquesta  activitat, doncs, és una eina més per ajudar-los a  prendre decisions més encertades o, si més no, reflexionades i per això comptaran també amb unes dinàmiques dirigides per un tècnic/a en prevenció de drogodependències i experiència amb joves i educació.

L’exposició es va instal·lar ahir  dimarts a l’Espai Jove “el Centro” on serà durant tota la setmana i seguidament es traslladarà   a l’Espai Jove del Casal Cívic de Comercial Alberes fins el divendres 14 de febrer.  Les dinàmiques es portaran a terme avui dimecres i divendres al “Centro” i dijous i divendres al Casal Cívic d’Empuriabrava també pels alumnes del PTT de vendes i la UEC del l’Institut de Castelló d’Empúries.