Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Taller d’estalvi energètic a l’escola Ruiz Amado

El curs passat, l’escola Ruiz Amado va participar en el projecte Euronet 50/50, un projecte europeu que incentiva l’estalvi energètic en edificis públics a partir de l’aplicació de bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia. La metodologia que es fa servir és el 50/50 que consisteix en introduir incentius a l’estalvi energètic aconseguit.

Qui ha liderat el projecte i dut a terme totes les actuacions és l’Agència Comarcal de l’energia i clima, un organisme d’abast comarcal i vinculat a l’administració pública a dintre l’estructura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Una vegada finalitzat, les tècniques que han impulsat el projecte, van presentar els resultats a l’Ajuntament i al centre. Aquests resultats plasmen els estalvis aconseguits, però també inclouen propostes d’inversió i propostes educatives on poder invertit l’estalvi aconseguit.  

Per seguir fomentant l’estalvi al centre, dins de la setmana de l’energia a Catalunya, el CILMA ha cedit un recurs educatiu al centre sobre l’estalvi energètic i l’autoconsum fotovoltaic que s’anomena “Més o menys”. Es tracta d’un taller per explicar de manera molt gràfica i dinàmica l’estalvi energètic i la producció d’energia solar fotovoltaica.

L’activitat s’ha dut a terme aquest dijous al matí al centre.

Per a més informació del projecte es pot contactar amb l’Agència Comarcal de l’energia i el clima http://www.mediambient-altemporda.org/serveis.aspx?IDC=25.7.