Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Torna l’Homenatge a la Vellesa a Castelló d’Empúries

Un espectacle de Joan Pera amb un recull de monòlegs de Capri donarà el tret de sortida de la celebració el dia 5 de juny al vespre

Els dies 5 i 6 de juny de 2022 se celebrarà finalment el 75è Homenatge a la Vellesa de Castelló d’Empúries, després de no haver-se pogut realitzar durant dos anys.

Aquesta celebració pretén ser un homenatge a la gent gran del municipi, com a reconeixement a la seva experiència vital i a la dedicació que han tingut al llarg de la vida. És per això que es convida a participar-hi a totes les persones empadronades del municipi que tinguin més de de 65 anys o que facin els 65 anys durant l’any en curs.

Anna Massot, Regidora de Benestar Social i Famílies, explica que “estem molt contents de poder-ho celebrar, per una banda perquè això vol dir que la situació de la pandèmia ha millorat, però també perquè és una festa molta esperada per la nostra gent gran, que s’ho mereixen tot, i és una alegria poder-los tornar a oferir la possibilitat de gaudir d’un dia que s’organitza en el seu honor i pensant en ells i elles”.

Tradicionalment aquest homenatge se celebra el dilluns de Pasqua, però aquest any el patronat local d’homenatge a la vellesa de Castelló d’Empúries va decidir ajornar la celebració fins al dilluns 6 de juny, esperant que la situació de la pandèmia evolucionés favorablement. També es va valorar el fet que realitzar-ho de cares al bon temps permetria poder-ho celebrar amb unes condicions més òptimes i amb menys riscos per als assistents, doncs es pot assegurar una millor ventilació si el dinar es pot portar a terme amb les portes obertes i sense necessitat de climatització. Cal tenir molt present que es tracta d’un acte que suposa aglomeració de persones d’un col·lectiu considerat de risc en relació a la malaltia i que cal, com a prioritat màxima, protegir i adoptar totes les mesures preventives necessàries amb aquest objectiu.

Ja fa uns dies que s’ha enviat una carta personalitzada a casa de totes les persones que reuneixen aquestes condicions, convidant-los a aquesta celebració i indicant-los com apuntar-se al dinar de germanor que s’organitza per a l’ocasió (al qual també hi poden assistir acompanyats). Al dinar hi acostumen a assistir entre 400 i 500 persones i hi ha temps d’apuntar-se fins al 31 de maig, personant-se a l’àrea de Serveis a la ciutadania de l’Ajuntament de Castell d’Empúries.

El contingut de la celebració d’aquesta 75a edició de l’homenatge a la vellesa majoritàriament segueix la línia del que s’ha realitzat en les últimes edicions, de manera que el dilluns 6 de juny preveu tota una sèries d’activitats que inclouen la missa en honor a la gent gran del municipi (amb acompanyament de la Coral Castellonina), la realització d’una fotografia conjunta a la plaça de la Basílica de Santa Maria amb totes les persones homenatjades, l’actuació de l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries, una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Rossinyolets i el dinar de germanor d’homenatge, que tindrà lloc a la Sala Polivalent.

Al final del dinar hi haurà l’actuació i ball a càrrec del grup Xanadú, i també s’obsequiarà les persones assistents amb la fotografia de grup de la celebració d’aquesta edició, juntament amb algun altre detall. També s’aprofita aquesta festa per homenatjar especialment a les persones més grans del municipi que, a més de tenir un lloc d’honor tant a la missa com a la fotografia (se situen al centre de la foto juntament amb l’alcalde) i al dinar de germanor (que seuen a la taula presidencial), i se’ls obsequia també amb un ram de flors a cadascun.

Aquest any, però, s’ha previst també un acte que tindrà lloc el dia abans del dinar de germanor, és a dir, el diumenge 5 de juny, que consisteix en un espectacle de Joan Pera que recull alguns dels monòlegs més coneguts de Joan Capri. Aquest espectacle és d’accés gratuït, sense reserva prèvia i s’ha pensat esperant que resulti molt interessant per a totes les persones homenatjades, però està obert a tothom. Tindrà lloc a les set de la tarda al Pati del Palau dels Comtes, i en cas de mal temps es passaria a la Sala Municipal.

Massot ha volgut animar tothom a participar-hi d’alguna manera o altra per sumar-se a aquest homenatge a les persones de més de 65 anys del nostre municipi. “Esperem que el que s’ha programat sigui del gust de les persones per qui s’ha previst i que gaudeixin d’aquesta festa”, ha afegit.