Tornen els Clubs de Lectura a la Biblioteca!

Després d’una pausa durant l’estiu, tornem a reiniciar els Clubs de Lectura de la Biblioteca. Aquest any, amb moltes propostes per a tots els gustos!

Continuem amb el Club de Lectura “Llegir el teatre”. És el tercer any consecutiu a la biblioteca de Castelló d’Empúries d’aquest club de lectura dramàtica, una proposta impulsada pel Teatre Nacional de Catalunya i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat. S’ha previst la lectura de 4 textos teatrals. La primera obra que comentarem el dimecres 10 d’octubre, a les 19: 30 h, és “Els jocs florals de Canprosa”, de Santiago Rossinyol. Acabarem la temporada assistint a la “Trobada de Clubs de lectura de Llegir el Teatre” de tot Catalunya, que es realitzarà en el Teatre Nacional i a l’assistència a la funció “El Gran mercado del mundo”, de Calderon de la Barca, una de les obres que haurem llegit i comentat.

I després de dos anys de durada del Club de Lectura “Llegir el Quixot”, inicien un nou Club de Lectura on s’aniran comentant diverses obres d’alguns autors.  El dimecres 17 d’octubre a les 17:30 h comentarem “Homer i Langley” d’E.L. Doctorow i el 19 de desembre “La gran marxa”, del mateix autor.

I el 19 d’octubre un Club de Lectura especial amb motiu d’una de les commemoracions literàries d’aquest any: comentarem “Les bruixes de Llers” de Carles Fages de Climent. Aquest Club de Lectura anirà a càrrec d’Anna Perera de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent. I ens acompanyarà a la tertúlia la narradora Susana Tornero, que ens recitarà alguns poemes de les bruixes de Llers.

Tot seguit, reprendrem el “Club de Lectura de còmic”. Aquest Club de lectura especialitzat, l’únic que actualment hi ha a les comarques gironines, va néixer l’any 2013 i se n’han fet 22 edicions. El primer llibre de la temporada és la novel·la gràfica “Escapar: història de un rehén” de Guy Delisle.

I una de les altres commemoracions que se celebren aquest any és l’Any Pedrolo, per això dediquem un Club de Lectura a una de les obres de Pedrolo: “L’inspector fa tard”.  Aquest Club de Lectura tindrà lloc el 14 de novembre. I per completar aquesta proposta, el divendres 23 tindrem una xerrada de Sebastià Bennasar, periodista i escriptor que ens vindrà a parlar de l’escriptor de la totalitat, de l’univers petrolià.

De totes les obres esmentades trobareu llibres per a la lectura a la Biblioteca.