Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tot a punt per la 23a Fira del Blat al Pa a Castelló d’Empúries

El proper diumenge 11 de juny a Castelló d’Empúries es celebrarà la 23a edició de la Fira del Blat al pa a l’Ecomuseu Farinera, que organitza conjuntament la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries i el Gremi de flequers artesans de les comarques de Girona.

Una edició que arriba amb 25 firaires inscrits que oferiran a les parades: pa, xurros, formatges, olives, embotits, mel,  joies, espelmes, sabons, cabassos, llibres de cuina…  El mercat de la fira  es farà de 10 a 20h, des del carrer Sant Francesc fins el carrer Carbonar. A la plaça Joan Alsina hi haurà el mercat A prop, que organitza cada diumenge l’APPA.

Encara queden places per participar al tallers complementaris de la fira. El taller per adults aprèn a degustar pa de les 10h i el taller familiar Aprenem a fer pa de les 17h. Així com les visites guiades previstes a la fàbrica de farina. Recordeu que cal reservar prèviament al 972 25 05 12 o  informacio@ecomuseu-farinera.org

Durant la 23a Fira del Blat al Pa, el museu obrirà les portes de 10 a 19h, i es farà un 50% de descompte per tal que tothom pugui visitar-lo. La Farinera de Castelló d’Empúries és una de fàbrica de farina d‘inicis del s. XX, convertida en un museu, que conserva in situ tota la maquinaria pròpia del procés industrial de transformació del blat en farina.

Acabada d’inaugurar, durant la fira es podrà visitar també l’exposició temporal: “Els retrats dels senyors. Els àlbums familiars dels Negre Pastell de Castelló d’Empúries (1860-1957)”, que permet conèixer la quotidianitat de les famílies hisendades del tombant de segle.