Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tret d’inici a la tercera edició del Pressupost Participatiu!

L’Ajuntament destinarà 400.000€ a la partida destinada a aquesta nova edició, que s’ha presentat públicament avui dijous 30 de gener en una sessió oberta a la ciutadania.

Les propostes es poden presentar al web www.tutriescastello.cat, a les bústies habilitades a Castelló i a Empuriabrava o a la parada del mercat setmanal habilitada pel consistori.

La Sala Gòtica ha acollit avui l’acte oficial d’inici del procés participatiu del Pressupost Participatiu 2020-2021 impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana. La jornada ha estat conduïda per l’alcalde Salvi Güell, la regidora Anna Massot, un tècnic de Mirada Local, l’empresa encarregada d’implementar el procés i el responsable tècnic del Deparment de Participació Ciutadana, Isaac Buxeda.

La trobada tenia com a objectiu informar sobre la metodologia i el funcionament d’aquesta nova convocatòria del projecte, que permetrà tornar a donar veu i vot a tots als veïns i veïnes a l’hora de decidir a quins projectes volen destinar una partida de 400.000€ dels pressupostos municipals de 2020 i 2021 (una partida de 200.000€ es destinarà al pressupost municipal del 2020, i una segona al pressupost municipal del 2021). Un cop finalitzada la sessió, s’han resolt tots els dubtes i qüestions plantejats pels assistents.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, convida la ciutadania a participar activament de les diferents fases d’aquest procés, començant pel període de presentació de propostes, que es mantindrà actiu fins al proper 25 de febrer. Massot, a més, explica que “gràcies a iniciatives com aquesta, que any rere any tenen el suport de més veïns i veïnes, hem aconseguit consolidar al municipi una cultura real de participació ciutadana”.

Inici de la fase de presentació de propostes

Fins al 25 de febrer restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través de tres vies:

. Per mitjà del webwww.tutriescastello.cat.

. Dipositant la butlleta del tríptic en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca, Oficina de Turisme i Espai Jove “El Centro”) i a Empuriabrava (Casal Cívic, OMAC i Centre Emprèn).

. A la parada del mercat setmanal habilitada per l’Ajuntament els dies 4 de febrer (Castelló) i 15 de febrer (Empuriabrava).

No hi ha límit d’edat en la presentació de propostes i per tal que els projectes proposats siguin admesos han de:

. Respectar el marc normatiu i legal existent.

. Ser de competència municipal.

. No contradir plans aprovats per l’Ajuntament.

. Ser realitzables tècnicament.

. No sobrepassar els 200.000€.

. Ser considerades una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de maig (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en els pressupostos de 2020 i 2021 les propostes més votades.