Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Visita guiada a l’itinerari literari “Les closes de M. Àngels Anglada” als Aiguamolls de l’Empordà, aquest dissabte 12 de març al matí

La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona organitza per aquest dissabte 12 de març al matí una visita guiada gratuïta a l’itinerari literari “Les closes de Maria Àngels Anglada” als Aiguamolls de l’Empordà.

Aquest itinerari literari, creat l’any 2006 i reinaugurat de nou el 2015 amb la filòloga i actriu Cristina Cervià, repassa els vincles de l’escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 – Figueres, 1999) amb el paisatge dels Aiguamolls de l’Empordà, especialment a través de la seva primera novel·la, Les closes, guardonada amb el premi Josep Pla de 1978. El guiatge del recorregut anirà a càrrec de l’actriu Laura Masmiquel, acompanyada d’Anna Perera, tècnica de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada – Fages de la Universitat de Girona.

L’itinerari ‘Les closes’ de Maria Àngels Anglada tindrà lloc el dissabte 12 de març a partir de les 11.30 h, i el punt de trobada serà l’aparcament del Mas Matà. Les places són limitades i és imprescindible formalitzar la inscripció gratuïta a l’activitat a través d’aquest enllaç

Els Aiguamolls de l’Empordà són una fita de l’univers poètic de Maria Àngels Anglada, de la geografia literària de l’escriptora nascuda a Vic l’any 1930, que va morir a Figueres el dia de Sant Jordi de 1999 i reposa al petit cementiri de Vilamacolum, al bell mig de les closes empordaneses. Els textos que acompanyen el recorregut tenen una estreta relació amb el paisatge que ens envolta, tan estreta com la que, al llarg de la seva vida, va unir Anglada amb la plana de l’Empordà i amb l’altra plana, la de Vic, ambdues viscudes, sentides, estimades i protagonistes de les seves obres.

A la ruta es llegeix el paisatge a través d’aquests textos: uns poemes de Columnes d’hores, escrits entre 1965 i 1990; fragments de la seva primera gran novel·la Les Closes, premi Josep Pla de 1978, i d’altres obres. I hi ha el paisatge de l’Empordà, d’Alexandria o de les illes gregues, de la vora de la Mediterrània, dels clàssics grecs i llatins, i la mirada de l’escriptora sobre el paisatge. Hi ha la literatura que ens salva de l’oblit de la memòria, que ens ajuda a preservar el paisatge, el que llisca suau davant dels nostres ulls, fixat pels mots vius de M. Àngels Anglada. Més informació al telèfon 972 41 89 60, al correu electrònic dir.cmaa@udg.edu, i també a la pàgina web www.udg.edu.