Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

27a Schubertíada a la Basílica de Castelló: concert de Juan de la Rubia, orgue Mireia Farrés, trompeta

Interpretaran obres de Clarke, Corrette, Bach, Purcell i Telemann en el concert que oferiran demà dimarts 27 d’agost, 20 h, a la Basílica de Santa Maria

La 27ª Schubertíada porta a la Basílica de Castelló d’Empúries aquest concert que interpretaran Juan de la rubia i Mireia Farrés en el marc incomparable de la Basílica de Santa Maria.

Juan de la Rubia és un dels millors organistes del món. És un gran honor presentar-lo a la Basílica de Castelló d’Empúries, que posseeix l’orgue històric més gran de Catalunya. 
Serà un concert que ens permetrà descobrir tots els registres i colors d’aquest instrument majestuós, completat per la brillantor de la trompeta solista de Mireia Farrés.

Repertori:

Jeremiah Clarke

Gaspard Corrette

Henry Purcell

Sonata en re major, Z. 850

Georg Philip Telemann

Heldenmusik (selecció), TWV. 50:31-42

Johann Sebastian Bach

Toccata i fuga en fa major, BWV. 540

Nun komm, der Heiden Heiland, BWV. 659

Erbarm dich mein, o Herre Gott, BWV. 721

Schmücke dich, o liebe Seele, BWV. 654

Trio super “Herr Jesu Christ, dich zu uns wend”, BWV. 655

Juan de la Rubia. Nascut a La Vall d’Uixó (Castelló), ha actuat en els principals escenaris d’Europa, a més d’Amèrica Llatina i Àsia, amb gran reconeixement tant per part del públic com de la crítica. En els darrers anys ha actuat en sales de concerts com l’Auditorio Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana, la Konzerthaus de Berlín, el Gewandhaus de Leipzig, la catedral de Colònia i el teatre Mariinsky de Sant Petersburg. Actualment és organista de la Basílica de la Sagrada Família. El seu repertori abasta obres des de la música antiga fins a la contemporània i destaca principalment en quatre àmbits: la música de teclat del Renaixement i el Barroc espanyol, les grans obres del Romanticisme, les improvisacions i les interpretacions de Bach, les obres completes per a orgue del qual van ser programades per l’Auditorio Nacional i el Bachcelona (Festival Bach de Barcelona).

Mireia Farrés. Trompeta solista a l’Orquestra Ciutat de Granada des del 2001 al 2004, a l’OBC des del 2004 i professora de l’ESMUC, Mireia Farrés va rebre la beca del New England Conservatory de Boston i va obtenir el premi del departament de vent amb Menció d’Honor en l’especialitat de solista i cambra. Ha estat convidada a actuar com a solista a festivals i orquestres com el Festival de Peralada, Festival Grafenegg, la Simfònica de Praga o la Simfònica Salvador de Bahia entre altres. Recentment, ha estat en gira per Espanya amb l’Orquestra Filharmònica Nacional d’Hongria dirigida per János Kovács. La seva vocació per explorar les possibilitats sonores més coloristes i intimistes de l’instrument l’han portat a participar en diverses formacions cambrístiques. És versàtil i sovint explora nous camps interpretatius com la música improvisada, col·laborant amb grans músics de la talla de Llibert Fortuny o Manel Camp.

https://schubertiada.koobin.com/index.php…

+info: www.shubertiada.cat