Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A partir de demà serà obligatori l’ús de mascaretes als espais públics

A partir de demà serà obligatori l’ús de mascaretes als espais públics tancats i a la via pública, quan no sigui possible garantir una distància mínima de dos metres entre persones.

Estan obligades a portar mascareta totes les persones a partir de sis anys excepte si presenten algun tipus de dificultat respiratòria, persones a les que els resulti contraindicat l’ús de mascaretes per prescripció mèdica, que els sigui incompatible amb el desenvolupament de l’activitat que porten a terme o per causa de força major.

Recordem que abans de posar-se la mascareta cal rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcoohòlica, i col·locar-la de manera que cobreixi bé la boca i el nas, sense espais entre la cara i la mascareta, només el suficient per poder respirar. Un cop posada no s’ha de tocar i en cas de tocar-la cal rentar-se bé les mans. És necessari canviar-se la mascareta tan aviat com estigui humida. A l’hora de treure-se-la, cal també fer-ho de la manera correcte per le part de les cintes i sense tocar la part que pugui estar contaminada.