Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Com obtenir un certificat digital

Des del mes de novembre, a les oficines de l’OMAC del municipi, pots obtenir el certificat digital IdCAT

Què és un certificat digital?

Un certificat digital, permet realitzar tràmits en línia amb plenes garanties jurídiques. Els certificats han de ser emesos per una autoritat de certificació i admès pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya per a la identificació davant les administracions públiques catalanes.

A més d’identificar-vos, podeu signar els documents electrònics amb la mateixa validesa legal que la signatura manuscrita.

A diferència d’altres mètodes d’identificació com el codi d’usuari i la contrasenya, amb un certificat digital podeu signar els documents electrònics amb validesa legal.

Quins certificats digitals es poden fer servir per realitzar tràmits de forma telemàtica?

Es poden fer servir tots els certificats digitals d’aquelles entitats de certificació que estiguin classificades pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya com a vàlides per identificar els ciutadans i les empreses davant de les administracions públiques catalanes: IdCAT, IdCAT mòbil, DNI electrònic i el codi usuari contrasenya.

Des del mes de novembre, a les oficines de l’OMAC del municipi, pots obtenir el certificat digital IdCAT.

Per obtenir el Certificat cal omplir prèviament un formulari, que es pot trobar  al  web de l’idCAT,  o pot omplir-se directament a l’OMAC,  si no és possible fer-ho des de casa. En tots dos casos, però, s’ha de demanar Cita Prèvia i personar-se a les oficines per tal de presentar el document d’identitat i signar una compareixença.

Com obtenir el certificat idCAT?
El procediment per a obtenir el certificat digital idCAT consta de tres passos:
1.- Omplir el formulari de sol·licitud que trobareu a www.idcat.cat.
2.- Demanar Cita Prèvia per a qualsevol de les Oficines de l’OMAC de Castelló o Empuriabrava, que són entitats de registre col·laboradores de CATCert.
Cal presentar el document d’identitat i signar una compareixença.
3.- Descarregar el certificat a l’ordinador, que rebreu a través del correu electrònicPodeu trobar més informació a www.idcat.cat i accedir als video tutorial de l’idCAT a Youtube .