Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Aquest hivern, toca donar sang, toca rebre vida

El Banc de Sang i Teixits conjuntament amb l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Associació de Donants de Sang de Girona, organitzen aquest dimecres 28 de febrer una nova sessió de Donació de Sang a la Sala Municipal de 16 a 21 hores.

El Banc de Sang recorda que

* Per poder mantenir les reserves de sang en un estat òptim, s’espea que cada dia entre 900 i 1000 persones facin donació de sang
* A més, en totes les campanyes, els menors de 40 anys també podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os
* Cada dia fan falta 1.100 donacions de sang per donar resposta a les necessitats dels pacients

Des del web donarsang.gencat.cat es pot reservar cita per donar sang.

A més, tots els menors de 40 anys, podran apuntar-se al Registre de Donants de Moll d’Os a través d’una mostra de sang. Per fer-ho, només és necessari avisar a l’equip professional del Banc de Sang que hi hagi a la campanya.

Cal que més joves s’hi registrin per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

Sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida”, el teu gest salva moltes vides, recordem que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments.

Recordar portar un document identificatiu oficial i no cal venir en dejú.

APUNTA’T a donarsang.gencat.cat o bé al telèfon 93 557 35 66