Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dispositius del Carnaval

Durant la rua de Carnaval de la nit del passat dissabte 17 de febrer es va desplegar un dispositiu de seguretat en el que van participar conjuntament la Policia Local de Castelló d’Empúries i Mossos d’Esquadra.

Al dispositiu, en el que van participar més de 30 efectius, es van seguir els criteris marcats en una reunió extraordinària de coordinació i seguretat mantinguda prèviament a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, en la que van participar l’Alcaldessa Anna Massot, la regidora de festes Cristina Bech, Policia Local, Mossos d’Esquadra i representants de seguretat privada i espais públics.

En aquest dispositiu es va comptar també, per primera vegada, amb un dron que va sobrevolar tot el recorregut de la rua, per a reforçar el control sobre el desenvolupament d’aquesta.

El dispositiu es va desenvolupar de manera efectiva i la rua va finalitzar sense cap incidència remarcable.

En la festa de Carnaval també es va realitzar un Punt Lila, impartint dinàmiques participatives de prevenció de les violències masclistes, per fomentar la reflexió a les persones adolescents i joves de la festa.

Destacar, segons comunicat del Punt Lila, que no hi va haver cap agressió masclista detectada per part de les tècniques durant l’horari d’atenció del punt lila. Però sí que varies persones van relatar experiències viscudes de violència de gènere a través de les dinàmiques plantejades. Se’ls va facilitat el contacte del SIAD perquè no val voler voler donar les seves dades.