Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Aquest matí s’han hissat les banderes de les certificacions de la platja d’Empuriabrava

Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’ hissada de banderes de les certificacions concedides a la platja d’Empuriabrava: Bandera Blava,  ISO 14001:2015, distintiu internacional a nivell ambiental; EMAS,  distintiu europeu d’excel·lència a nivell ambiental;  i la “Q” de qualitat turística,  que serà hissada properament.

La Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) presideix cada any el jurat internacional que concedeix la Bandera Blava. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC-FEE) són les encarregades d’atorgar-les a Espanya. La Bandera Blava és un distintiu de qualitat de platges i ports que premia el compliment d’uns estàndards de condicions higièniques, sanitàries, de seguretat, accessibilitat, informació, salvament i socorrisme. 

Pel que fa a l’ISO 14001, l’EMAS i la “Q” de qualitat turística són  certificacions basades en una estricta normativa a nivell ambiental que requereixen d’una auditoria anual,  en la que hi intervenen diferents agents i  que afecten tots els àmbits de la platja : neteja, accessos, serveis de restauració i oci, informació, salvament i socorrisme, compliment legal, entre d’altres.

A l’acte hi han assistit l’alcalde, Salvi Güell, el regidor de Medi Ambient, Joan Basí i la regidora de Turisme, Xon Hugas.