Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El patrimoni cultural de Castelló d’Empúries, en una nova guia amb catorze rutes d’Empordà Medieval dels Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Empordà

El monestir de Sant Pere de Rodes ha estat l’escenari, el passat divendres, de la presentació del projecte Empordà Medieval promogut pels dos consells comarcals i que ha generat catorze rutes entre l’Albera i les Gavarres. Es tracta d’un pla de divulgació patrimonial que té com a objectiu fer valdre tots els espais rellevants construïts entre els segles XI i XIII, vinculats al Comtat d’Empúries.

El municipi de Castelló d’Empúries és present a la nova guia en l’itinerari patrimonial número 7 corresponent a “El Comtat d’Empúries I: les antigues capitals”, amb una destacada presència de la capitalitat de la vila durant segles i la monumentalitat de la Basílica de Santa Maria, així com altres elements del patrimoni arquitectònic del centre històric a visitar, com ara el call jueu, la muralla medieval, el Portal de la Gallarda, la Casa Gran, la Llotja Comunal, el Palau dels Comtes, el Pont Vell i el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, entre altres.

A la presentació, davant una nombrosa representació dels serveis turístics i regidors dels ajuntaments empordanesos, s’ha exlicat que “es tracta de generar una oferta que va més enllà dels recursos que tots coneixem amb una nova mirada sobre la realitat patrimonial del territori”. Les catorze rutes inclouen castells, esglésies, nuclis, casals i monestirs, tots ells vinculats d’una manera o altra als temps del Comtat d’Empúries i el seu llegat patrimonial. Estan pensades per als turistes que es desplacen amb vehicle, però també es poden fer per altres mitjans. La durada de les diferents propostes és d’entre una i cinc hores i estan dirigides a un públic molt ampli, no ha de ser precisament per a visitants especialitzats. A més, la intenció del projecte també implica generar turisme del propi territori: les catorze rutes estan obertes a tothom però també volem que ens visitem nosaltres mateixos.

Per a divulgar la proposta, els dos consells fan servir els seus mitjans digitals i han editat una guia de mà en quatre idiomes (català, anglès, castellà i francès) amb detalls d’accés, horaris i referències de cada ruta. Més informació a: www.empordaturisme.com.