Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Aquesta nit han entrat en vigor les noves restriccions per aturar l’increment de casos de Covid-19

Aquesta nit han entrat en vigor les noves mesures per aturar l’increment de casos de Covid-19 a Catalunya que obliguen a la contenció de l’activitat laboral i social per aturar la transmissió del virus. Des del Consistori s’ha cregut també necessari limitar l’accés en alguns espais públics per prevenció. Fem un resum de les principals mesures :

Restauració i Hostaleria. Els bars i restaurants del nostre municipi romandran tancats durant els propers 15 dies. Només es permetrà  el lliurament  de menjar a domicili i la recollida a l’establiment amb cita prèvia. En el cas dels hotels veuran limitats al 50% l’aforament en els espais comuns.  

-Els mercats no sedentaris  i  l’activitat comercial també tindran una limitació de l’aforament del 30% tret dels serveis de bellesa i  estètica  que  restaran tancats,  a excepció de les perruqueries.

-Les activitats culturals es podran continuar portant a terme seguint les mesures sanitàries aplicades fins ara. A partir d’avui però, l’aforament serà del 50 % i cal destacar també que  no es podran allargar més enllà de les 23 h.

-Les competicions esportives han quedat ajornades per bé que els entrenaments entre setmana poden  continuar. Els gimnasos han de reduir també l’aforament al 50%.  

Els parcs infantils restaran oberts però només se’n pot fer ús fins a  les 20h. Aquestes espais es continuaran desinfectant com s’ha fet des de l’inici de la pandèmia.

Pel que fa a les reunions i trobades de més de 6 persones queden pendents de la ratificació del TSJC.

Altres mesures

Per prevenir contagis s’ha cregut necessari prohibir l’accés a determinats espais que per les seves característiques son de difícil control: les pistes d’Skate,  les pistes esportives a l’aire lliure i els parcs de salut. Per altra banda, també es veu necessari el tancament,  durant aquests 15 dies,  del Casal de Castelló i del Casal Cívic d’Empuriabrava freqüentats sobretot per gent gran i per tant,  per un col·lectiu de risc.  

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries recorda que és molt important que es respectin les mesures  de contenció de la propagació de la Covid-19. Els propers 15 dies son molt importants per tal que les restriccions no s’hagin d’allargar. Rentar-se les mans sovint, mantenir la distància, ventilar els espais tancats i l’ús de mascareta continuen essent les mesures bàsiques que s’han de tenir presents en tot moment.  

Per últim, també es vol fer una crida  als veïns i veïnes a donar suport al comerç local i al sector de la restauració que es veuen directament afectats per aquestes noves  mesures. Ara més que mai és moment de consumir i comprar als establiments del municipi.