Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

S’ha iniciat l’etapa de represa a tot Catalunya, que regularà la Generalitat

L’etapa, que dóna per acabada la fase 3,  ha entrat en vigor i queden sense efecte les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma

Pel que fa als aforaments, hi haurà un període d’adaptació fins al 25 de juny: als espais tancats serà del 50%, i als oberts del 75%

S’ha posat fi a la fase 3 del desconfinament dissenyat pel govern espanyol i entrem de ple a l’etapa de represa que es regularà des del govern de Catalunya.
Tot seguit fem un resum de les mesures generals d’aquesta nova fase:

MOBILITAT
-S’aixequen totes les restriccions de mobilitat a Catalunya. Diumenge, amb la fi de l’estat d’alarma, també es podrà circular entre comunitats autònomes.

AFORAMENTS
-Pel que fa als aforaments dels locals, hi haurà un període d’adaptació  fins al 25 de juny mantenint l’aforament del 50% dels espais tancats, mentre que als espais oberts serà del 75%. A partir del 25 de juny, l’aforament no es regularà per percentatges sinó per distància de seguretat que ha de ser de 2,5m2 per persona a l’interior dels locals i a l’exterior d’1,5m de separació.

ÚS DE MASCARETA
És obligatori l’ús de mascareta en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5m.

PROTOCOLS SÍMPTOMES COVID-19
-Les persones que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19 han de contactar amb el sistema públic de salut i han de seguir, tan elles com els seus contactes estrets, les indicacions d’aïllament domiciliari d’acord amb els protocols aprovats per l’autoritat sanitària.

HOSTALERIA I RESTAURACIÓ
-En establiments d’hostaleria i restauració s’ha de garantir la distància física interpersonal de seguretat i s’ha de fomentar la prereserva.

PARCS INFANTILS
Podran obrir tots els parcs infantils a Catalunya, però sense oblidar les recomanacions de mascaretes i distància.

TROBADES I REUNIONS
-Es poden celebrar reunions familiars i activitats socials, incloent-hi la pràctica esportiva no professional, sempre que no es generin aglomeracions ni se superin les limitacions d’aforament que s’estableixin.

Per últim, es vol recordar que la distància, l’ús de mascareta i la higiene de mans continuen sent la clau per “protegir-nos entre tots” i no abaixar la guàrdia.

Per a més informació podeu consultar la primera resolució que regularà aquesta nova fase en aquest enllaç.