Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’adhereix a la setmana Europea de l’Energia Sostenible

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l’Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’ha volgut adherir a la celebració promovent accions que ajudin a apoderar a la ciutadania i també a les empreses, per fer realitat aquesta nova cultura energètica, que ja no pot esperar.

En un context de crisi sanitària que ha suposat un increment del consum energètic, i per tant econòmic, a nivell domèstic degut al confinament, cal posar èmfasi en la informació útil, pràctica i entenedora per a la ciutadania que li permeti estalviar i fer un ús eficient de l’energia. Alhora, és necessari sensibilitzar la ciutadania de la importància del seu paper clau en la transició energètica cap al nou model energètic. 

Tot seguit us deixem els cursos que es portaran a terme de forma virtual i que creiem poden ser-nos de gran utilitat.

Factura elèctrica i contractació d’energia verda – 22 de juny a les 19 h
Es donarà a conèixer el contingut de la factura elèctrica i les opcions de contractació d’energia verda. També s’informarà dels canvis tarifaris que la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) té previst aplicar. (Durant la sessió es recomana tenir a mà una còpia de la factura elèctrica de la llar.)
A càrrec de Xènia Illas, ambientòloga.
ID de la sessió: 823 8264 2664

Estalvi energètic a la llar – 29 de juny a les 19 h
S’informarà sobre bones pràctiques i diferents accions per reduir la despesa energètica sense disminuir el confort a la llar.
A càrrec de Xènia Illas, ambientòloga.
ID de la sessió: 814 6270 7120

Mobilitat sostenible i vehicle elèctric – 6 de juliol a les 19 h
Es donaran a conèixer les formes de mobilitat més sostenibles; en concret, el vehicle elèctric, el qual no genera emissions ni contaminació acústica, és més eficient, permet que les energies renovables s’incorporin a la mobilitat i redueix la dependència energètica dels derivats del petroli.
A càrrec de Xènia Illas, ambientòloga.
ID de la sessió: 878 6493 0703

Energia solar a casa – 13 de juliol a les 19 h
Es donaran a conèixer les diferents possibilitats per disposar d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica d’autoconsum a casa i els avantatges que comporta una instal·lació d’aquesta mena.
A càrrec d’Albert Juan Casademont, enginyer industrial.
ID de la sessió: 892 6259 3149

Per accedir a aquestes sessions, no s’ha de fer inscripció prèvia.  Cal connectar-se al web www.zoom.us, entrar a la reunió (join the meeting) i escriure el codi que correspongui a la sessió en línia del dia.
Les sessions també es poden seguir en directe mitjançant el canal de Youtube de la Diputació de Girona.

A part d’aquests  recursos se n’ofereixen d’altres com exposicions virtuals, jocs educatius per a petits i grans, activitats per a públic juvenil, reptes per resoldre en família, aplicacions interactives i materials audiovisuals. Us deixem l’enllaç on els podeu trobar.  http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/recursos/