Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Revetlla de Sant Joan a Castelló d’Empúries

Enguany la revetlla de Sant Joan també es veurà condicionada per la pandèmia del coronavirus. Les restriccions han obligat a buscar alternatives per poder fer una celebració més familiar, seguint la proposta de la Generalitat . Des d’un primer moment,  es va decidir prescindir de focs, fogueres i ball per evitar aglomeracions a la platja. És inviable controlar una activitat que acostuma a reunir un gran nombre de persones. Amb l’objectiu doncs, d’oferir als veïns i veïnes del municipi la possibilitat de gaudir de la revetlla, encara que en format reduït,  l’organització ha decidit descentralitzar les activitats per tal de diversificar el públic entre Castelló i Empuriabrava.

Havaneres a la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava
El primer acte que es portarà a terme serà el concert d’Havaneres amb el grup Terra Endins, dimarts 23 de juny a les 18h ,  a la carpa de la plaça de les Palmeres d’Empuriabrava. Pel caràcter mariner de la proposta,  s’ha cregut que era el lloc més adient tenint en compte també, que la carpa permet una millor gestió de l’espai i  control de l’aforament.

Cercaviles pels carrers del centre històric
A partir de les 19.30h, a la plaça de la Basílica, s’iniciarà una cercavila pels carrers del centre històric  amenitzada per BatuScala i Tramuntakada per acompanyar la fama del Canigó. Aquelles persones que vulguin participar a la cercavila ho podran fer il·luminant amb llanternes o dispositius mòbils (telèfon, tablet, etc..) des del balcó o a peu de carrer,  davant de casa seva.  Si cap de les dues cercaviles passa pel carrer on viu algú que hi vulgui participar, podrà desplaçar-se al punt més proper del recorregut de la flama, mantenint sempre la distància amb altres veïns i veïnes de la zona . En aquest enllaç podreu consultar per quins carrers passaran les cercaviles.

Sardanes a la plaça Joan Alsina
Per acabar la festa  dimecres 24, a les 20 h a la plaça Joan Alsina,  hi haurà concert de sardanes amb la Cobla  Rossinyolets. Cal destacar que serà un concert de sardanes ja que la situació sanitària actual no permet fer-ne una ballada.

Per últim,   es vol recordar que l’aforament als concerts d’havaneres i de sardanes serà limitat i que per accedir als concerts, l’ús de mascaretes serà obligatori.