Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Arrels”, un programa de suport a les mares d’origen migrat

El programa Arrels, és una nova iniciativa impulsada des del Cap Castelló d’Empúries, amb la col·laboració de l’Ajuntament, que s’emmarca dins l’Espai Nadó. En aquest cas, però, les sessions van dirigides a la cura de la mare i del nen migrat de 0-3 anys.

Després de detectar en les consultes pediàtriques com les diferències culturals i la barrera de la llengua poden complicar la criança i crear angoixa a les mares, es va decidir dissenyar aquest programa.  

En total són grups de 8 a 10 persones, derivades des d’infermeria, que es reuneixen de forma mensual en sessions d’una hora i mitja dirigides per la infermera pediàtrica i referent en Salut i Escola/Espai Nadó, Maria Payán, que compta amb el suport de Mercè Homs, referent en Benestar Emocional,  i de les mediadores Nadia Sekali i Ikram Bakkouh, del Consell Comarcal.

Cada una de les trobades gira entorn a un tema determinat com són la lactància i la cura del nadó, els primers dies, el benestar emocional de la mare, situacions de risc a casa, alimentació complementària, urgències bàsiques del nadó etc. En definitiva, l’objectiu principal és establir un clima de confiança i entesa amb les mares, informar sobre les mesures de puericultura dirigides a la mare i al nadó, que els permeti créixer en un clima de seguretat i benestar emocional i físic i dedicar també un espai important a parlar del postpart i de la salut física i psicològica de la mare.