Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Arriba la quarta edició del Pressupost Participatiu!

L’Ajuntament destinarà 200.000€ a aquesta nova edició, que s’ha presentat públicament avui divendres 26 de gener a la Sala Gòtica de l’Ajuntament.

Les propostes es poden presentar al web www.tutriescastello.cat, a les bústies habilitades a Castelló i a Empuriabrava o a les parades del mercat setmanal habilitades pel consistori.

La Sala Gòtica ha acollit avui l’acte de presentació del Pressupost Participatiu 2022 impulsat per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana isubvencionat en part per la Diputació de Girona. La jornada ha estat conduïda per l’alcalde Salvi Güell, la regidora Anna Massot, el responsable tècnic de l’Ajuntament i un consultor de Mirada Local, que dóna suport a la implementació del procés.

La trobada tenia com a objectiu informar sobre la metodologia i el funcionament d’aquesta nova convocatòria del projecte, que permetrà tornar a donar veu i vot a tots als veïns i veïnes a l’hora de decidir a quins projectes volen destinar una partida de 200.000€ del pressupost municipal de 2022. Igualment, l’acte també ha servit per exposar l’estat d’execució de les actuacions escollides en l’edició anterior.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, convida la ciutadania a participar activament de les diferents fases d’aquest procés, començant pel període de presentació de propostes, que es mantindrà actiu fins al proper 29 d’abril. Massot, a més, explica que “el Pressupost Participatiu és una iniciativa que ens permet escoltar la població i, alhora, executar projectes que els mateixos veïns i veïnes han escollit. Estem convençuts que la participació ciutadana és una bona fórmula per construir i millorar plegats el municipi”.

Inici de la fase de presentació de propostes

Fins al 29 d’abril restarà obert el període de recollida de propostes, que es poden fer arribar a través de tres vies:

. Per mitjà del webwww.tutriescastello.cat.

. Dipositant la butlleta del tríptic en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca, Oficina de Turisme i Espai Jove “El Centro”) i a Empuriabrava (Casal Cívic, OMAC i Centre Emprèn).

. A la parada del mercat setmanal habilitada per l’Ajuntament els dies 13 d’abril (Castelló) i 17 d’abril (Empuriabrava).

No hi ha límit d’edat en la presentació de propostes i per tal que els projectes proposats siguin admesos han de:

. Respectar el marc normatiu i legal existent.

. Ser de competència municipal.

. No contradir plans ja aprovats per l’Ajuntament.

. Ser realitzables tècnicament.

. No sobrepassar els 200.000€.

. Ser considerades una inversió.

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades tècnicament pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost de 2022 les propostes més votades fins a esgotar la partida de 200.000 €.