Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Avui comença el Gran Recapte d’Aliments 2020

Del 16 al 21 de novembre col·labora amb el Gran Recapte als comerços i establiments del municipi. Fins al 16 de desembre també es podran fer aportacions en línia.  

Des de la irrupció de la Covid-19, els Bancs dels Aliments han hagut d’actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

L’escenari de pandèmia Covid-19 d’aquesta tardor sembla indicar que, l’emergència social derivada de l’emergència sanitària i la desacceleració de l’activitat econòmica, comportarà que moltes persones tinguin dificultats per cobrir les necessitats bàsiques.

A Castelló i Empuriabrava ja fa anys que,  Càritas Castelló d’Empúries juntament amb l’Ajuntament,  coordinen  la recollida  que organitza el  Banc d’Aliments. Enguany, el format del Gran Recapte s’adapta a la nova situació  i les donacions es podran fer als establiments del municipi adquirint tiquets a partir de 3€.  Amb aquesta aportació s’estaran comprant productes bàsics de primera necessitat en els comerços o botigues que hi col·laboren:  Carnisseria Can Morera, Carnisseria Can Pepito, Carnisseria Can Nitu, Ca la Montse, Can Pere Serra, Bodega Puigmal i Cal Francesc.

Per altra banda, els supermercats del municipi: Montserrat,  Aldi, Lidl, Mercadona, Bonpreu,  Esclat i Spar també col·laboren amb el Gran Recapte. Les donacions als establiments de les cadenes de supermercats seran també virtuals. El personal de botiga convidarà a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa. Aquesta donació serà  a través d’un CODI GRAN RECAPTE amb els imports estipulats per cistella (1€ – 3€ – 5€ – 10€ – 20€ – 50€, o indefinit). Un cop finalitzat el Gran Recapte, els Bancs dels Aliments disposaran de l’import íntegre de les donacions per a poder adquirir aliments bàsics.

Recordem que, fins al dia 16 de desembre, es podran fer donacions en línia a www.granrecapte.com .