Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Un gimnàs municipal dins del pavelló, la millora de les voreres i l’ampliació del consultori mèdic d’Empuriabrava, propostes més votades en el Pressupost Participatiu 2020-2021

Un total de 809 veïns i veïnes han exercit el seu dret a vot en aquesta tercera edició del Pressupost Participatiu, millorant així de forma notable les xifres de participació registrades en l’anterior convocatòria. Consulta aquí els resultats.

El Pressupost Participatiu 2020-2021 impulsat per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ja té propostes guanyadores. Malgrat estar condicionada per la pandèmia de la Covid-19, l’edició d’enguany ha esdevingut novament tot un èxit d’implicació per part de la ciutadania; i és que en la votació final del procés s’han aconseguit millorar amb escreix les dades de participació assolides en l’anterior convocatòria.

Així, en aquesta edició un total de 809 veïns i veïnes han exercit el seu dret a vot del 19 d’octubre al 8 de novembre, el que representa un 8,32% del cens amb dret a vot (persones empadronades de 16 anys o més); superant així la dada de participació del 5,22% assolida l’any 2019.

L’alcalde Salvi Güell valora molt positivament aquestes xifres, posa en valor i agraeix la implicació que han tingut els veïns i veïnes al llarg de tot el procés, i assegura que “és encoratjador veure com malgrat la crisi sanitària, social i econòmica, la població no abaixa els braços i ara més que mai vol ser partícip i protagonista amb les seves decisions de la millora i del desenvolupament del nostre municipi”.

En la mateixa línia, la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, avança que “el que ens toca ara és donar compliment a les accions que han escollit els nostres veïns i veïnes i treballar per a seguir potenciant aquesta eina, el Pressupost Participatiu, que s’ha convertit en un recurs que veritablement apodera els nostres veïnes i veïnes, i que any rere any gaudeix d’un arrelament més profund entre la població”.

Els veïns i veïnes escullen les propostes guanyadores del Pressupost Participatiu

En aquesta convocatòria l’Ajuntament sotmetia a votació i decisió popular un total de 20 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i seleccionades en el Fòrum Ciutadà de Priorització, i que havien estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Cada vilatà podia escollir unmàxim de tres propostes entre els20 projectes finalistes, i les tres actuacions que han rebut un major suport popular han estat les següents:

  • Habilitar un gimnàs municipal dins del pavelló municipal: 262 vots – 25.000 €/cost estimat
  • Millorar les voreres dels carrers del municipi: 238 vots – fins a 200.000 €
  • Ampliació de les instal·lacions del consultori mèdic d’Empuriabrava: 188 vots – 200.000 €/cost estimat

En total, del 19 d’octubre al 8 de novembre es van emetre fins a 2.312 vots a través del web www.tutriescastello.cat, a les parades del mercat de Castelló i d’Empuriabrava, i en els punts de votació telemàtica habilitats al Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, l’Espai Jove “El Centro”, el Centre Emprèn i el Casal Cívic Empuriabrava.

Tot i que les tres propostes més votades superen els 400.000 € previstos inicialment, l’equip de govern es compromet a ampliar amb 25.000 € addicionals per cobrir el cost estimat de les 3 propostes amb més vots, per a la seva realització.

Participa en l’enquesta d’avaluació del Pressupost Participatiu 2020-2021

Un cop finalitzats el Pressupost Participatiu, ara l’Ajuntament habilitarà al web www.castello.cat i als perfils socials de la corporació una enquesta d’avaluació oberta a tots els veïns i veïnes amb l’objectiu de conèixer la seva opinió i valoració sobre el funcionament i el desenvolupament de la convocatòria d’enguany i per tal que puguin fer arribar les seves propostes de millora per a futures edicions.