Avui dimarts 28 de maig, a les 19 h de la tarda al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA, a la plaça del Rei) tindrà lloc la presentació de la nova guia de l’itinerari literari Fages de Climent a Barcelona, publicada per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona.

La selecció dels textos literaris de Carles Fages de Climent i el guió de la ruta fagesiana a Barcelona ha estat a càrrec de Maria Nunes, filòloga i especialista en la recerca del patrimoni literari de diversos autors i escriptors catalans.

L’elaboració d’aquest nou recorregut literari fagesià per la ciutat comtal s’emmarca dins els objectius editorials de l’Any Carles Fages de Climent de l’any passat, en què es va preveure la realització d’aquest nou itinerari literari per tal de visualitzar la presència i les referències biogràfiques i literàries de l’escriptor a la capital catalana. L’itinerari literari es va presentar de fet durant el Simposi Carles Fages de Climent que va tenir lloc el passat 22 de novembre de 2018 a l’Institut d’Estudis Catalans.

L’aparició d’aquesta nova guia literària sobre Fages de Climent a Barcelona suposa una important contribució a la divulgació de la figura i de l’obra literària de l’escriptor a un públic més ampli, alhora que permet situar l’autor sobre el territori i sobre els llocs on va viure.

La presentació de la guia anirà a càrrec de Carles Fages Torrents, net de l’escriptor; de Sílvia Llach, Vicerectora de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona; de l’autora, Maria Nunes; i també de la Dra. Mariàngela Vilallonga, l’Hble. Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya i fins fa poc la directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada-Fages de la Universitat de Girona.