Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Balanç positiu de Setmana Santa a Castelló d’Empúries

Les restriccions de mobilitat durant els dies de Setmana Santa, han mantingut el confinament perimetral a Catalunya, tot i això, les xifres d’ocupació durant aquests dies al nostre municipi, han estat positives.

Les oficines de turisme, han registrat un increment important de consultes amb gairebé 800, prioritzant les demandes sobre cultura, activitats i espais naturals. Gran part de les consultes han estat d’un públic majoritàriament de la província de Barcelona, sobretot a l’oficina del centre cívic d’Empuriabrava. En el cas del Centre històric, hi ha hagut una gran afluència també de persones de la pròpia província de Girona. La resta han estat turistes francesos i residents anglesos o alemanys.

Pel que fa l’allotjament s’ha de tenir en compte que, a causa de la pandèmia,  han  pogut obrir 7 hotels d’un total d’11 que hi ha al nostre municipi. Els establiments que han mantingut l’activitat han gaudit d’una molt bona ocupació, entre el 90% i el 100%. També els apartaments i les residències secundàries han tingut molta afluència. Per la seva banda, els Càmpings, no han obert.  

Les visites als museus municipals (Ecomuseu Farinera, la Basílica i el Museu d’Història Medieval de la Cúria Presó S.XIV ), han mantingut unes xifres similars a les del mes de Juliol, amb visites guiades organitzades cada dia. També el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà ha enregistrat un gran nombre de visitants, on han hagut de regular els accessos a través del pàrquing i l’accés de les Torres Almatà.

El sector de la restauració, tot i la limitació de l’horari, recordem que només han pogut obrir fins a les 17 h de al tarda, ha treballat un 100%.  Per últim, les activitats d’oci i lleure com el centre de paracaigudisme d’Empuriabrava, el Túnel del vent, els passejos en barca pels canals, el Butterfly Park, el Karting o el lloguer de bicicletes, han tingut una activitat d’entre el 80 % i el 100 %.

Des del departament de turisme es fa una valoració molt positiva d’aquests dies en què ha acompanyat el bon temps. Segons la regidora de turisme, Xon Hugas “ la singularitat del nostre municipi és un bon reclam. Comptem amb grans espais naturals, al cor dels aiguamolls de l’Empordà, amb un centre històric medieval i una marina residencial amb canals navegables. És una destinació turística privilegiada, amb múltiples activats a l’aire lliure i en un entorn segur que atrau públics molts diferents”.