Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Bojos per la Pasta” d’Inestable Ceretana a la Sala Municipal

La companyia teatral Inestable Ceretana escenificarà l’11 de juny a les 20:30 h la comèdia Bojos per la pasta, de Sébastien Thiéry. L’obra tindrà lloc a la Sala Municipal, en el marc del III Cicle de Teatre Empori.

Bojos per la pasta retrata la situació d’en Pau i la Marta. Un matrimoni d’esquerres, d’edat i classe mitjanes i amb una vida tranquil·la. Un dia, la parella troba un bitllet de cent euros al terra de casa seva, sense saber-ne el motiu. Després, amb més freqüència, en la casa dels protagonistes sorgeixen aparicions de sumes més grans de diners. A partir d’aquí, la trama és imparable: acusacions mútues, malbaratament de diners, desconfiança, obscenitat, desconcert i incertesa. Partim, doncs, d’un fet que trenca amb la tranquil·litat i la vida equilibrada de la parella protagonista.

Així, sempre en clau de comèdia, la peça teatral posa en evidència l’absurditat humana. Promou reflexionar sobre el tema dels diners i el paper protagonista que tenen en la nostra societat actual, on tot es pot comprar. Això confirma com la cobdícia i el materialisme han guanyat la partida a l’humanisme. Fet que veiem perfectament reflectit en la transformació d’un Pau embogit, capaç de tot per no renunciar a uns diners, caiguts del cel.

Amb tot, el text del dramaturg Sébastien Thiéry posat en escena per Inestable Ceretana, defensa l’humanisme. Una obra on la versemblança és el menys important. A través de la comèdia i amb la personificació d’en Pau i la Marta, Bojos per la pasta ens porta a reflexionar sobre el fet tan antic de si els diners ens donen o no la felicitat; i de si fan canviar o no les persones. Per tant, si t’interessa l’obra teatral, compra la teva entrada aquí.