Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bona feina a l’Okup’Alt !

Aquest matí la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, el conseller de joventut, Alfons Vila, l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, la regidora d’ocupació, Anna Massot i el regidor de Joventut, Jaume Planella, han visitat els alumnes de l’Okup’Alt del curs de jardineria, al nostre municipi.

Tant des del Consell Comarcal com des de l’Ajuntament se’n fa una valoració molt positiva i s’ha volgut destacar que el projecte Okup’Alt reforça tres aspectes molt importants per als joves com són aprendre un ofici, adquirir competències bàsiques i poder conèixer de prop empreses del municipi. Tot plegat facilita que els i les  joves participants augmentin les seves capacitats i habilitats professionals, la seva autoestima i el seu nivell d’autonomia. També s’ha posat en valor el fet que enguany es portin a terme les formacions en una única seu, a causa de la crisi sanitària. Aquest canvi ha estat una millora del projecte perquè ha aconseguit més compromís i motivació i menys absentisme per part dels joves.

La formació de jardineria, que es porta a terme al nostre municipi amb l’Empresa Municipal de Serveis Castelló 2000, va començar el passat mes de febrer i ha permès als participants desenvolupar diferents treballs. Entre les tasques dels alumnes hi ha desbrossar i netejar camins, poda d’arbres, arranjar zones verdes o netejar parcs urbans, feines que es desenvolupen de dilluns a dijous. Els divendres el dediquen als tallers de suport en la recerca de feina (elaboració de currículum, carta de presentació, preparació a l’entrevista, entrevistes de feina amb empreses de la comarca….) i de suport al seu desenvolupament personal (xerrades sobre les emocions, gènere, alimentació saludable, informació sobre drogues, seguretat vial…), a càrrec d’especialistes en cada un dels temes. Enguany Per complementar la formació es preparen currículums, es fan entrevistes de feina, xerrades sobre emocions, prevenció de riscos laborals, sortides, masterclass, etc. 

Okup’Alt es tracta d’un projecte gratuït dirigit a joves de la comarca d’entre 16 i 24 anys que no estudien ni treballen en aquests moments. Fa 10 anys que es porta a terme des l’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb la col·laboració d’ajuntaments, agents socials i el teixit empresarial de la comarca.