L’Ajuntament de Castelló d’Empúries instal·la una placa en homenatge al músic castelloní Antoni Agramont i Quintana a l’entrada d’accés a l’auditori al Convent de Santa Clara, i un guardó de pedra obtingut pel músic a les Fires de la Santa Creu de Figueres l’any 1883. Aquest guardó havia estat situat en diferents indrets del municipi. Primerament, es trobava a la campana de la llar d’Antoni Agramont situada al carrer Panissars de Castelló d’Empúries. A la seva mort, el guardó es va traslladar al cementiri municipal, al costat de la tomba del músic. Més tard, es va portar a la casa natal i ara un dels seus descendents, Miquel Teixidor Fa, ha cedit la placa a l’Ajuntament per tal que es pugui exhibir al recinte del Convent de Santa Clara on es troba l’auditori i l’Escola Municipal de Música que porta el nom d’Antoni Agramont.

Antoni Agramont i Quintana (Castelló d’Empúries 1851 – Figueres 1906), s’inicicià en la música com a cantor de la capella parroquial de Castelló d’Empúries. Conegut com a fiscornista va fundar la primera cobla de Castelló, l’Orquestra Cobla Empordanesa. La seva producció es calcula en més d’un miler de sardanes, d’entre les quals destaca la sardana titulada “El foc de Castelló”. A banda de la producció sardanística, compongué música de ball, obres corals, misses, motets, rosaris i música coral religiosa.

La placa consta d’un apunt biogràfic, traduït a quatre idiomes, un retrat d’estudi d’Agramont procedent de l’arxiu particular de Miquel Teixidor, i una fotografia de la Cobla Empordanesa cedida per Manel Puig.

La confecció d’aquesta placa s’ha fet conjuntament entre l’Escola Municipal de Música Antoni Agramont i l’Arxiu Municipal. Us convidem a visitar-la.