Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries obre al públic la zona esportiva i la piscina municipal de l’edifici “El Cau” a partir del dia 4 de juliol

L’Ajuntament posa en marxa activitats esportives gratuïtes durant els mesos de juliol i agost

La inauguració de les instal·lacions tindrà lloc aquest diumenge a les set de la tarda

El passat mes de febrer, es va posar en marxa el centre de dia de la Residència Toribi Duran. El servei està ubicat a l’edifici El Cau, davant de la Residència. A les mateixes instal·lacions, s’hi troba una zona esportiva que ara l’ajuntament ha rehabilitat per tal d’obrir-la al públic i que la ciutadania en pugui fer ús. Aquest espai compta amb una piscina, una zona de solàrium i dues pistes esportives on es podran practicar diversos esports. Les instal·lacions s’obriran dilluns vinent i per tal de dinamitzar-les s’hi han programat activitats gratuïtes per a adults, ioga i aiguagim, i cursets de natació, aquests de pagament, per a nens i nenes a partir de tres anys, gestionats des del Consell Comarcal. Les activitats començaran a partir d’aquest dilluns 4 de juliol. Podeu consultar els horaris en aquest enllaç.


Per a l’accés a la piscina municipal, oberta cada dia d’11 a 20 hores s’han establert preus populars de 3 € per a les persones de 6 a 16 anys, i de 4 € per a les persones de 16 a 65 anys. Els majors de 65 anys i infants menors de 6 anys tindran entrada gratuïta. També hi haurà la possibilitat de comprar abonaments de temporada i paquets de 10 entrades, que es podran adquirir a la mateixa piscina. Podeu consultar els preus en aquest enllaç. Pel que fa a les pistes esportives s’obriran pròximament i seran gratuïtes.


Més enllà de la nova oferta esportiva i d’oci que suposa aquest nou equipament per al municipi, és molt important destacar els beneficis que suposarà per a la ciutadania que tant la piscina com les pistes esportives estiguin obertes al públic. Per una banda, perquè als matins en faran ús els casals del municipi. I per l’altra, perquè la dinamització d’aquest espai afavorirà tant a les persones usuàries del centre de dia com a tota la població que en podrà fer ús, permetent un intercanvi intergeneracional que aportarà beneficis per a tothom.


Anna Massot, regidora de Benestar Social, ha volgut expressar que “ens fa molta il·lusió obrir aquestes instal·lacions a la ciutadania perquè en puguin fer ús tots els castellonins i castellonines”. Tant la piscina com les pistes esportives estaven en desús des de feia molts anys i ha calgut fer alguns arranjaments i rehabilitacions per posar-les a punt tot i el poc temps del qual s’ha disposat. De cara a la temporada que ve l’ajuntament preveu portar a terme tota una sèrie de millores tenint en compte les necessitats que vagin sorgint. Segons Massot, “és important obrir aquest estiu per veure com funciona i per posar a disposició del municipi aquest espai que s’ha convertit en un nou equipament municipal i que s’ha d’aprofitar al màxim. Volem que la gent el gaudeixi i per això hem establert uns preus populars”.


L’accés a la zona esportiva es troba a la part del darrere de l’edifici, a la continuació del Passeig de les Oques. Les persones que hi vulguin accedir en cotxe, podran fer ús de l’aparcament de la llar d’infants, molt a prop i molt ampli.
La inauguració de la piscina tindrà lloc aquest diumenge a les 19 hores amb un petit refrigeri i un grup musical que amenitzarà la vetllada.