Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries presenta la guia d’acollida per a persones nouvingudes

La guia d’acollida, editada en cinc llengües, té com a objectiu facilitar a les persones nouvingudes  l’adaptació al funcionament del municipi a través d’una informació bàsica, pràctica i de qualitat. Per aquest motiu s’hi recullen els serveis i recursos públics que creiem que poden ser del seu interès i  perquè puguin fer els primers passos al nostre municipi.

Aquesta guia dona informació bàsica sobre l’empadronament, tràmits d’estrangeria, sanitat, escolarització, ocupació, habitatge, serveis socials, joventut, festes i tradicions, transport urbà, convivència i equipaments d’interès.

Així mateix la Guia d’Acollida pretén donar a conèixer a les persones nouvingudes els drets i deures que tenim dins la nostra societat.

Castelló d’Empúries és un poble acollidor, socialment actiu, amb moltes entitats culturals, esportives i d’oci que donen molta vida al poble i ajuden al bon veïnatge. Al nostre municipi hi ha un bon nivell de serveis públics educatius, culturals, socials o sanitaris i una xarxa d’equipaments diversos i de bona qualitat.

Volem fer de Castelló d’Empúries un exemple de convivència en la diversitat i per això pensem que aquesta guia serà útil per tal de conèixer el municipi i alhora els serveis que oferim a tots els ciutadans i ciutadanes. Tal com diu Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries “ el nostre és un municipi amb 73 nacionalitats diferents, per tant,  tenim una llarga experiència en gent nouvinguda i entenem que per una bona convivència és bo que tinguem una guia que doni pautes per viure en una comunitat que ara també serà la seva.”

Anna Massot, regidora de benestar i famílies ha volgut afegir que “la guia és molt completa ja que a part dels tràmits bàsics com pot ser sol·licitar la targeta sanitària o l’escolarització d’infants i joves també conté telèfons d’interès, cursos i temes d’habitatge, equipaments o transport entre d’altres. Això fa que sigui útil no tan sols per a les persones nouvingudes sinó també per la gent que ja viu aquí”.