Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries revalida el segell infoparticipa a la transparència i a la qualitat comunicativa

La web de l’Ajuntament ha assolit aquest any un  94% de puntuació dels indicadors avaluats

Ahir a la tarda va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona el lliurament del Segell Infoparticipa a 150 administracions catalanes, entre elles, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. El guardó, ha estat atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

A l’acte hi va assistir l’alcalde, Salvi Güell; Jaume Mach, regidor de Transparència; i Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana. Enguany el distintiu ha reconegut un 94% de puntuació dels indicadors avaluats sobre transparència i qualitat comunicativa de la web de l’Ajuntament.

El segell Infoparticipa s’obté  partir de l’avaluació de 52 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013 i s’atorga el guardó als ajuntaments que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (per exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s’exigeix un 95% d’indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s’atorga a partir del 75% d’indicadors positius).

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques:

  • Qui són els representants polítics
  • Com gestionen els recursos col·lectius
  • Com gestionen els recursos econòmics
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius
  • Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana