Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Per un Carnaval lliure de sexisme i racisme

Aquest cap de setmana torna el Carnaval al municipi, una de les festes més esperades i multitudinàries del nostre poble. Per tal que sigui un Carnaval segur per a tothom, des del Departament de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament, s’impulsa una vegada més la instal·lació d’un punt lila les nits de divendres i dissabte.

El Punt Lila no només pretén l’atenció i assessorament de les persones que han patit una agressió, sinó que també té una funció sensibilitzadora, perquè totes les persones tinguin clar que hi ha d’haver tolerància zero davant qualsevol forma d’agressió sexista. És responsabilitat de totes i tots que aturem aquesta xacra i que no es permeti cap gest sexista o racista ni en les nostres festes ni en la nostra societat en general. Es per això que considerem imprescindible continuar fent pedagogia social per a la causa.

Anna Massot, regidora de Benestar Social i Famílies creu que continuar tenint presència en aquest tipus de festa és imprescindible perquè “avui encara es viuen gran quantitat d’agressions sexistes sobretot en espais d’oci nocturn que són percebudes com a normals i inevitables per part d’alguns i algunes joves. Això dificulta que la mateixa víctima no identifiqui aquestes conductes com a abusives i intimidadores ni que constitueixin realment una agressió i per aquest motiu no hi fan front ni les denuncien”.

El Punt Lila comptarà amb professionals del Grup NUT, que és una entitat especialitzada en violències masclistes i estarà coordinat amb la Policia Local, Mossos d’Esquadra i la seguretat privada de l’Ajuntament.