Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Col·locades les noves plaques identificatives del c/ Mossèn Modest Prats i de la plaça Josefina Gambús

Des de fa unes setmanes l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha instal·lat les noves plaques identificatives amb la nova denominació del carrer Mossèn Modest Prats i de la plaça Josefina Gambús, a proposta de la Comissió del Nomenclàtor.

La denominació del C/ Mossèn Modest Prats substitueix l’antiga denominació de C/ Alfons XIII. Així mateix, amb la nova denominació es fa un reconeixement a la figura de l’eminent Mossèn, filòleg i teòleg, fill de Castelló, que entre molts altres mèrits, l’any 2004 li fou lliurada la Creu de Sant Jordi i també va ser membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans.

També s’ha instal·lat la placa de la plaça Josefina Gambús, situada a la plaça que dóna a l’antic mercat cobert al C/ Antoni Agramunt. Amb la nova denominació es fa un reconeixement de qui va ser una educadora incansable i voluntària en diversos projectes i iniciatives socials i culturals del municipi.

Amb aquestes iniciatives es donen compliment a les propostes realitzades a la Comissió del Nomenclàtor, que és l’organisme de participació ciutadana formada per representants polítics, tècnics i de la ciutadania. La Comissió,  a grans trets,  s’ocupa de proposar al Ple els noms o canvis de denominació de carrers, equipaments públics, etc.. del municipi. Està previst durant els propers mesos de rependre les reunions de la Comissió del Nomenclàtor.

A dia d’avui la Comissió ja ha acordat també els següents canvis de denominacions i carrers del municipi:
-Denominació del Camp de Futbol municipal d’Empuriabrava situat al sector Aeroclub, amb el nom de Camp de Futbol municipal Iñaki Fernández Orjales “Búfalo”.
-Denominació de la plaça existent al sector Club Nàutic amb el nom de Plaça de les Palmeres.
-Denominació de l’Avinguda Joan Carles I per la d’Avinguda de la República Catalana.