Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Es posen en funcionament els Tallers d’Estudi Assistit d’estiu de manera presencial

Durant el període de confinament, els diferents serveis socioeducatius del municipi es van adaptar a la situació de crisi sociosanitària, realitzant-se de manera telemàtica i telefònica, per a poder continuar donant suport i  fer un seguiment individualitzat dels infants i joves, ajudant-los a fer els deures i resolent-los els dubtes que tinguessin, així com acompanyant-los, a ells/es i a les seves famílies, tant a nivell emocional com referent al treball d’hàbits.

Després d’aquests mesos en confinament, durant els quals els alumnes han seguit l’educació en línia, ara, i durant els mesos de juliol i agost, es reinicien els Tallers d’Estudi Assistit de manera presencial.

Amb aquests Tallers d’Estudi Assistit s’atenen a 36 alumnes dels diferents centres educatius del municipi. Concretament s’han iniciat 6 grups de 6 alumnes cadascun: 3 grups per primària i 3 per secundària. Cada grup assisteix a dues sessions setmanals d’una hora i mitja al Taller d’Estudi Assistit.

En total hi participen 18 alumnes de 6è de Primària i 18 alumnes de 1r a 4t d’ESO, i es realitzen en 3 espais diferents del municipi: Espai Jove del Centro (nucli històric), al Centre de Serveis de Puigmal (Empuriabrava) i al casal Cívic d’Alberes (Empuriabrava), en diferents franges horàries de matins o tarda.

Els Tallers d’Estudi Assistit es basen en una acció positiva que pretén oferir un espai d’estudi, recursos i assessorament adequats, afavorint el desenvolupament psicosocial dels infants i joves que hi participen, emprant una metodologia activa, participativa i personalitzada. La metodologia de treball s’adapta a les necessitats i demandes de cada alumne/a, ajustant-se a cadascuna d’elles i elles, buscant aconseguir un aprenentatge significatiu i funcional, i millorant el seu rendiment acadèmic.

Aquest estiu reforçaran sobretot les competències bàsiques en llengües i matemàtiques, seguint les indicacions donades pels mateixos centres educatius del municipi, i evidentment se segueixen totes les mesures de protecció i precaució indicades en relació a la prevenció de la COVID-19.