Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Com funciona la Zona Blava al nostre municipi?

Fa una setmana que la Zona Blava d’Empuriabrava ha entrat en funcionament. Atès que no es va arribar a cap acord amb la concessionària, tal i com es va explicar en el seu moment, s’ha optat per donar altres solucions als usuaris de la Zona Blava per tal que puguin estacionar el cotxe i recuperar els diners. Hi ha dues modalitats:

Abonaments: cal fer-ne la compra tal com es feia els altres anys i presentar una instància,  adjuntant el comprovant de l’abonament i el comprovant del número de compte,  a través de la qual es reintegrarà el total de l’import de l’abonament.  Les instàncies no es poden començar a presentar fins que no s’hagin aprovat es bases i per tant, fins que no s’anunciï des de l’Ajuntament.

Tiquets senzills:  es  requereix la col·laboració dels establiments o comerços on els usuaris consumeixin. Aquests seran, si així ho creuen oportú, els  encarregats de retornar els diners  als clients i posteriorment reclamar-los al consistori  mitjançant també una instància adjuntant els comprovants corresponents i el comprovant del número de compte.

  1. Els tiquets hauran de ser com a màxim de dues hores d’estacionament.
  2. Els establiments i comerços que ho vulguin, poden retornar els diners de la zona blava als clients i quedar-se el tiquet d’aquests,  sempre que no excedeixi de dues hores, tal com s’ha esmentat anteriorment.
  3. Quan acumulin un volum que es consideri adequat,  podran presentar una instància a l’ajuntament, adjuntant els tiquets com a comprovant i el número de compte  per tal que se’ls retorni el total de l’import acumulat.   

L’Ajuntament anima  als comerciants que en facin ús com a reclam i com a un servei més que pot oferir l’establiment als seus clients. Aquesta és una mesura adoptada per afavorir l’afluència de visitants que, a diferència d’altres municipis, poden aparcar gratuïtament.

Per últim, des de l’Ajuntament es farà públic el període en què es podran començar a presentar les instàncies. Recordem que totes aquelles que es presentin fora de termini quedaran excloses.