Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comença el període de preinscripcions escolars pel curs 2021-2022

L’Oficina Municipal d’Escolarització donarà suport al procés de preinscripció escolar

A partir de la setmana que ve, comencen les preinscripcions del segon cicle d’educació infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Concretament per Educació Infantil i Primària el període de presentació de sol·licituds comença el mateix dilluns 15 de març i fins al 24 de març i, pel que fa a l’Educació Secundària Obligatòria, es podran iniciar les preinscripcions a partir de dimecres 17 de març i fins al mateix 24 de març.

Aquest any no es podran fer les preinscripcions de forma presencial als centres com es feia habitualment, només hi haurà opció de fer-ho telemàticament. Hi haurà dos sistemes diferents de presentació de sol·licituds segons si l’usuari té o no identificació digital, podent ser de manera electrònica o en suport informàtic, però en els dos casos es presenta en línia i no s’ofereix l’opció de poder-se realitzar presencialment a les escoles i instituts.

Per aquest motiu, i per poder donar suport a tot el procés de preinscripció escolar, des del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, s’ha volgut oferir la possibilitat  a les persones que en tinguin necessitat o hagin de resoldre dubtes, que puguin adreçar-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) per tal  d’ajudar-los en tot el procediment. Amb aquest objectiu, del 15 al 24 de març, es podrà demanar hora trucant a l’àrea de Serveis a la Ciutadania  (972 25 01 65) o enviant un correu electrònic a ensenyament@castello.cat i s’oferirà atenció en diferents horaris, tant de matí com de tarda, i en tres espais diferents del municipi:  al Centre Històric, a Serveis a la Ciutadania i, a Empuriabrava, al Centre de Serveis Puigmal o al Casal Cívic d’Alberes. Per tant, es podrà comptar amb aquest suport, de forma presencial, demanant cita prèvia.

Cal recordar també que tota la informació es podrà trobar al web de l’Ajuntament, a les webs dels centres educatius i al web de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’Ajuntament, com cada any, s’han enviat cartes a totes les famílies que tenen nens o nenes nascuts a l’any 2018, que són els que començaran P3, on s’explica quin serà el procediment a seguir per a realitzar les preinscripcions, així com el calendari, la documentació a presentar i la informació corresponent a l’OME.

A la web de l’Ajuntament, a més de tota la informació relativa al procés de preinscripció, es podrà consultar la zonificació escolar corresponent al nostre municipi (tant per Infantil i Primària com per Secundària) a efectes de poder tenir la informació necessària en relació al barem de puntuació pels diferents centres educatius a l’hora de realitzar la sol·licitud de preinscripció. Es recorda que en cap cas és important l’ordre de la presentació de sol·licituds per a poder accedir a un centre, sinó que els criteris es basen en temes de puntuació.

Per últim, des de l’Ajuntament es vol insistir també en què no es dubti a trucar ni a demanar ajuda si és necessari,  ja sigui a l’OME o als centres educatius, per tal de fer el tràmit respectant el calendari marcat, així com seguir les diferents dates importants per les diferents fases del procés de preinscripció i matrícula.