Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comença la votació del Pressupost Participatiu 2022!

Del 18 d’octubre al 7 de novembre totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi podran participar de la votació final

La convocatòria del Pressupost Participatiu 2022 a Castelló d’Empúries encara aquestes setmanes la seva fase final amb l’obertura del període de votació, que permetrà als veïns i veïnes escollir a quins projectes volen destinar 200.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Què votem?

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 18 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i del Fòrum Ciutadà de Priorització, i que han estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 18 projectes finalistes.

Quan puc votar?

El període de votació s’estendrà del 18 d’octubre al 7 de novembre (ambdós inclosos).

Com puc votar?

La votació es realitzarà de forma online al portal www.tutriescastello.cat i també a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi:

  • Omac Castelló (laborables de 8 a 14h.)
  • Espai Jove “El Centro” (laborables de 9 a 13h / 16h a 19h. Dijous només matins)
  • Biblioteca municipal (dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h. / dilluns a divendres de 16 a 20 h.)
  • Espai Alberes (laborables de 9 a 14h.)
  • Omac Empuriabrava (laborables de 8 a 14h.)
  • Parades al mercat: 19 d’octubre (Castelló) i 23 d’octubre (Empuriabrava)

Qui pot votar?

Totes les persones empadronades a Castelló d’Empúries que tinguin 16 anys o més. En el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o NIE.

La població participa activament en la definició dels projectes finalistes

En la primera fase del projecte, els veïns i veïnes van fer arribar 492 propostes al consistori. Després d’un primer filtrat, validació i quantificació econòmica per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament, les propostes que complien amb tots els requisits establerts a les bases del procés van ser sotmeses a la valoració de la ciutadania en el marc d’un Fòrum de Priorització, que en va escollir un total de 18 per passar a la votació final.