Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Propostes de l’Ecomuseu Farinera per celebrar la 6a Setmana del Turime Industrial

La Setmana del Turisme Industrial  és una oportunitat única per conèixer de prop “com es fan les coses” i descobrir, de mà de la XATIC, què fa que el turisme industrial sigui tan diferent, sostenible i proper. Enguany la sisena edició es celebrarà del 23 al 31 d’octubre de 2021.


Des de l’Ecomuseu Farinera hem organitzat diferents activitats per acostar al públic el patrimoni industrial de la vila. En primer lloc, el dissabte 30 d’octubre hi haurà la visita guiada teatralitzada: La revolució de la farina. Diferents personatges i de manera còmica ens endinsaran en la història del pas del vell molí a farinera, amb l’arribada del sistema austrohungarès de mòlta que va permetre obtenir farina completament blanca i fina. Grans canvis, tota una revolució!

L’activitat es realitzarà a les 17h i cal reservar placa al 972 25 05 12 o informació@ecomuseu-farinera.org. El preu és: 7,00 € i nens de 6 a 14 anys: 4,00 €.

I el mateix dia, a les 18h s’inaugurarà l’exposició temporal: Els cants de la canya. Aquesta és una mostra organitzada per l’Institut d’Estudis Empordanesos en el marc del III Congrés de l’Espai Català Transfronterer, on es van treballar els temes de la canya per música i la música amb canya.

L’exposició fa un repàs des de l’obtenció de la canya al canyer fins a la transformació de la mateixa per tal d’obtenir les canyes o inxes que s’utilitzen a l’embocadura de diferents instruments musicals, tant d’orquestra com tradicionals.

A les vitrines s’hi poden veure materials originals cedits per diferents tallers que es dediquen o s’han dedicat a la transformació de la canya per música, com ara Medir SL de Palamós i la desapareguda casa Monser de Vila-sacra, o inxes fetes a tallers artesanals, com ara els dels músics Joan Roca i David Antius.

Sabíeu que Castelló d’Empúries va tenir una industria dedicada a la producció de canyes de música durant un centenar d’anys? Recordeu que l’entrada a les exposicions temporals del museu sempre és gratuïta.

I finalment, el diumenge 31 d’octubre podreu gaudir de la visita guiada Enfarina’t. Una visita que permet conèixer com es fa la farina amb els sistema austrohongarès i fer un tastet de productes del territori: Cervesa Rufa i Pa de la Tramunta. Cal reservar prèviament al 972 25 05 12 o informació@ecomuseu-farinera.org. El preu són 5€ pels adults i


Tota la informació de les activitats de la Setmana del Turisme industrial a http://www.xatic.cat