Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Comencen les obres de substitució i renovació del tauler del pont de Falconera

Falten pocs dies perquè comencin les obres del pont de Falconera. Després que es portés a terme un informe on s’exposava la necessitat de demolir l’actual tauler del pont i substituir-lo per un de nou, ja està tot a punt per iniciar els treballs de renovació.

El pont, situat entre el carrer Port Petit i el carrer Migjorn, es troba en una de les vies més transitades d’Empuriabrava, creuant el canal principal. L’estructura del tauler té una llargada de vint-i-quatre metres per on travessen línies d’enllumenat, conduccions d’aigua potable, gas i telecomunicacions. Precisament per la necessitat de tallar aquestes línies de subministrament, els primers treballs s’iniciaran el dia 14 de desembre i consistiran a adequar un servei provisional que permeti garantir els subministraments als veïns durant el temps que durin les obres.  No serà fins passat festes, però, que la circulació del pont quedarà interrompuda, quan es comenci la demolició de l’actual tauler del pont.

La rehabilitació del pont de Falconera permetrà guanyar al voltant de 60 centímetres de gàlib respecte a l’actual, sanejar l’estructura del pont, substituir les canonades d’aigua d’amiant per canonades de polietilè i construir noves voreres de transició cap a les voreres del pont, mitjançant rampes d’igual pendent que les de la calçada. L’obra té un pressupost de 280.000 € i s’estima que tindrà una durada de tres mesos aproximadament.