Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Convocatòria de subvenions destinades a establiments comercials

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries anuncia la convocatòria de subvencions destinades a establiments comercials, una iniciativa encapçalada pel Departament de Promoció Econòmica amb l’objectiu de potenciar l’activitat comercial local i estimular el creixement econòmic del municipi.

Les subvencions estan disponibles per a persones físiques o jurídiques titulars d’establiments comercials al municipi, amb algunes excepcions com vehicles de motor, motocicletes, activitats recreatives i de restauració. Es considera que els beneficiaris són aquells titulars que gestionen activitats segons la llei 18/2020 del 28 de desembre, amb una limitació de superfície construïda a 500 m² i un període d’obertura de nou mesos l’any.

Novetats destacades:

Com a novetat d’aquest any, tots els comerços de nova implementació que han obert durant l’any poden optar a una  subvenció del 95% de la inversió, fins a un màxim de 2500,00 euros, sense cap exclusió.

Àrees subvencionades:

Les accions subvencionables es divideixen en dues línies. La primera abasta accions de millora o rehabilitació d’establiments comercials ja consolidats, mentre que la segona es centra en els establiments de nova implementació. Els projectes subvencionables han d’haver estat executats de l’1 de gener al 31 de desembre de 2023.

Import de les subvencions:

L’import de la subvenció és del 70% del cost de la base imposable per a accions de millora o rehabilitació, amb un límit de 2.500 €. Per als establiments de nova implementació, la subvenció s’eleva al 95%  de la base imposable amb a un màxim de 2.500 €.

Termini de sol·licitud:
El període per presentar sol·licituds s’inicia el dimecres 20 de desembre i finalitza el 29 de febrer de 2024.

Per a més informació i per gestionar les sol·licituds, es convida els interessats a posar-se en contacte amb el Departament de Promoció Econòmica a través del correu electrònic promocioeconomica@castello.cat o trucant al telèfon 972 450 088.

Aquesta iniciativa busca consolidar i fer créixer el sector comercial, afavorint tant els establiments ja existents com els nous. S’anima als comerciants a aprofitar aquesta oportunitat i contribuir al desenvolupament econòmic.